ΦΙΛΗΣ: ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΟΧΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!


Ο αριστερός είναι αριστερός διότι σκέπτεται αριστερά. Διότι μιλάει αριστερά. Κάνουν λάθος αυτοί που επικρίνουν έναν αριστερό επειδή στην πράξη δεν παίζει αριστερά.
Ο πρώην υπουργός του σύριζα σύντροφος Νίκος Φίλης είναι αριστερός. Τι σημαίνει αυτό; Είπαμε. Δεν είπαμε; Έχει σκέψη αριστερή. Έχει γλώσσα αριστερή.

Αν, λοιπόν, θέλει κάποιος να κρίνει έναν αριστερό, αυτό δεν πρέπει να γίνεται για τις πράξεις του. Αριστερός είναι, άρα υπόλογος απέναντι στην ιδεολογία της αριστεράς είναι μόνον για όσα… σκέπτεται να κάνει, όμως όχι και γι’ αυτά που κάνει.
Δεν τα βλέπει καλά τα πράγματα ο Νίκος Φίλης μετά τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Και τι σκέπτεται ο σύντροφος πρώην υπουργός;
- Να βγει ο κόσμος στους δρόμους!
Αυτό λέει ο Φίλης. όχι ακριβώς ο ίδιος, αλλά η αριστερή σκέψη του μίλησε. Και τι είπε;
- Ο κόσμος να διεκδικήσει αυτά που θέλει Να βγει στους δρόμους ενάντια της κυβέρνησης, όχι να επαναπαύεται.
Μην πουν κάποιοι αφελείς ότι ο Φίλης κάνει αντιπολίτευση. Ότι στοχεύει τη φθορά του Τσίπρα. Δεν υπάρχουν αυτά. Για την αριστερή σκέψη του Φίλη αντίπαλος είναι η κυβέρνηση. Η κάθε κυβέρνηση, αδιάφορο αν ο πρωθυπουργός λέγεται Τσίπρας, Μητσοτάκης όποιος.
Έχεις να κάνεις με μαλάκες, στη... σκέψη; Ακριβώς. Με άτομα που δεν παίζονται. Επειδή έχουν δίκαιο σε όσα... σκέπτονται και σ’ όσα παρλάρουν.
“Ο κόσμος οφείλει να επαναστατεί ενάντια στην κυβέρνηση” λέει ο Φίλης. Δηλαδή; Τι φταίει ο Τσίπρας! Φταίει ο κόσμος που δεν διαδηλώνει, που δεν αντιστέκεται με… πράξεις. Που δεν ξεσηκώνεται με σωστό τρόπο ώστε να υποχρεωθεί ο πρωθυπουργός να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις του.
Είπαμε. Δεν παίζονται.

apodytiriakias.gr...