Σουλτς: Τραμπ, Πούτιν και Ερντογάν φέρονται σαν απολυταρχικοί ηγέτεςΦωτογραφία: AP/ Michael Sohn
Φωτογραφία: AP/ Michael Sohn

Σφοδρή κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ, τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ταγίπ Ερντογάν άσκησε ο Μάρτιν Σουλτς, τους οποίους αποκάλεσε απολυταρχικούς ηγέτες.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να γίνει πιο ισχυρή, καθώς η δημοκρατία αποδυναμώνεται στις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Τουρκία, τόνισε ο επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών.

Ο Σουλτς δήλωσε στην εφημερίδα Passauer Neue Presse ότι στους G20 υπάρχουν κάποιοι που συμπεριφέρονται σαν απολυταρχικοί ηγέτες και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον Τραμπ, τον Πούτιν και τον Ερντογάν.
«Είναι τώρα σημαντικό να ανανεώσουμε την Ευρώπη και να την κάνουμε ισχυρότερη. Οχι μόνο με λόγια, αλλά και με συγκεκριμένες πολιτικές» τόνισε. Ο Σουλτς ελπίζει να εκθρονίσει την Ανγκελα Μέρκελ στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, αλλά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις το SPD είναι 14 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τους Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές.
Η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να φιλοξενήσει στις 7-8 Ιουλίου στο Αμβούργο τους ηγέτες των G20. Ενα από τα κρίσιμα θέματα στην ατζέντα των συζητήσεων θα είναι η δέσμευση του προέδρου Τραμπ για επαναδιαπραγμάτευση εμπορικών συμφωνιών προς όφελος των ΗΠΑ.
Η αντίθεση στις πολιτικές προστατευτισμού του Τραμπ είναι ένα σημείο στο οποίο Σουλτς και Μέρκελ συμφωνούν.
Πηγή: AΠΕ/ Reuters

Πηγή: | iefimerida.gr