Τρίτη, Ιουνίου 27

Στα χέρια της Αστυνομίας ο αμύθητος θησαυρός της σπείρας των Ρομά

Στα χέρια της Αστυνομίας ο αμύθητος θησαυρός της σπείρας των Ρομά (pics&vid)
Ήταν μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ετών, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από χίλιοι αστυνομικοί και τριάντα επτά δικαστικοί λειτουργοί και κύκλο παράνομης δραστηριότητας που ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ!
Κόβουν την ανάσα οι εικόνες του αμύθητου θησαυρού που βρέθηκε μετά από έφοδο της Αστυνομίας σε ένα σπίτι στο Χαλάνδρι και άλλους χώρους.

chalandri klopimaia1
Η υπόθεση είχε αρχικά δημοσιευτεί από την ΕΛ.ΑΣ. τον Νοέμβριο του 2016. Όμως η πορεία για την εξάρθρωση των δύο εγκληματικών οργανώσεων που ενέχονται σε σωρεία ληστειών και διαρρήξεων στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της επικράτειας, είχε ακόμα πολύ δρόμο...
Σήμερα, Δευτέρα (26/06) η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα νέες λεπτομέρειες, φωτογραφίες και βίντεο από την υπόθεση αυτή, με τον Διοικητή Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγο Χρήστο Παπαζαφείρη, ο οποίος ανέφερε ότι «οι ληστείες και οι κλοπές – διαρρήξεις που έχουν διαπράξει τα μέλη του εγκληματικού αυτού δικτύου σύμφωνα και με τα πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα εκτιμούμε ότι ξεπερνούν συνολικά τις 3.000 περιπτώσεις».
chalandri klopimaia2
Τελευταία επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ., ήταν ο εντοπισμός και οι έρευνες σε διάφορους χώρους καθώς και σε ένα τριώροφο κτίσμα στο Πάτημα Χαλανδρίου, το οποίο συνδέεται με έναν από τους συλληφθέντες ως κλεπταποδόχο για την υπόθεση, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 700 κιλά χρυσαφικά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.
chalandri klopimaia8
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr
Σύμφωνα με την ανακοίνωση σε αυτά περιλαμβάνονται:
  • πετράδια συνολικής αξίας που προσεγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ,
  • χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 105.000 ευρώ,
  • ρολόγια επώνυμων εταιρειών μεγάλης χρηματικής αξίας,
  • χρυσές λίρες,
  • πλήθος επώνυμων αναπτήρων μεγάλης χρηματικής αξίας,
  • συλλεκτικά νομίσματα σε διάφορες μορφές,
  • ικανός αριθμός πλακών καθαρού ασημιού και άλλων χρυσών και ασημένιων αντικειμένων και
  • μεγάλος αριθμός χριστιανικών εικόνων διαφόρων επεξεργασιών και μεγεθών.
Δείτε το βίντεο της Αστυνομίας:
Το σπίτι «θησαυροφυλάκιο» ανήκει σε ένα 43χρονο ενεχυροδανειστή που διατηρεί τα καταστήματά του σε Καλλιθέα, Παλιό Φάληρο και Μενίδι, ενώ ο θησαυρός που βρέθηκε στην κατοχή του είναι κλεμμένος από την σπείρα Ρομά που αριθμεί χιλιάδες θύματα τα τελευταία 15 χρόνια σε όλη την Ελλάδα.
Η αστυνομία μετά την σύλληψη της σπείρας συνέχισε τις έρευνες καθώς δεν είχε βρεθεί ποτέ ο μεγαλύτερος όγκος των κλοπιμαίων που είχαν διαπράξει οι Ρομά, μέχρι σήμερα τουλάχιστον.
Η αστυνομία έφτασε στην αποκάλυψη του θησαυρού στο Χαλάνδρι από ένα ρολόι αξίας τουλάχιστον 150.000 ευρώ και το οποίο ήταν ειδική παραγγελία που είχε κάνει σε γαλλικό οίκο ένας επιχειρηματίας από την Εκάλη και το οποίο βρέθηκε στα χέρια του 43χρονου. Έτσι οι αστυνομικοί υποπτεύθηκαν πως ίσως είχε σχέσεις με το κύκλωμα κλεπταποδόχων της σπείρας.
Όπως σημείωσε ο κ. Παπαζαφείρης, «το πιο σημαντικό είναι ότι τα αντικείμενα αυτά θα επιστρέψουν και πάλι στα χέρια των ιδιοκτητών και των κατόχων τους, οι οποίοι συχνά συνδέονται μαζί τους με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, σε προσωπικό ή οικογενειακό επίπεδο».
Διευκρίνισε δε ότι «η απόδοση θα πραγματοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάσημα, μετά την καταγραφή και την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών ταυτοποίησης, που λόγω του όγκου των κατασχεθέντων υπολογίζεται να διαρκέσουν περίπου τρεις μήνες και για το λόγο αυτό ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας».
Τόνισε δε, ότι «σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι δεν είναι η τελευταία φορά που παρουσιάζουμε τις εξελίξεις των ερευνών μας στην υπόθεση αυτή»