Γιώργος Χωραφάς: «Έκανα ουσίες, έπινα αλκοόλ, έκλεβα αυτοκίνητα»

Γιώργος Χωραφάς: «Έκανα ουσίες, έπινα αλκοόλ, έκλεβα αυτοκίνητα»

Ο Γιώργος Χωραφάς άνοιξε την καρδιά του στο περιοδικό «Λοιπόν» και αποκάλυψε πως στο παρελθόν δεν ήταν και τόσο καλό παιδί. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε την χρήση ουσιών που έκανε αλλά και τις κλοπές.«Όχι, δεν ήμουν τόσο καλό παιδί, έκανα ό,τι μπορείς να φανταστείς. Ό,τι ήταν απαγορευμένο με τραβούσε» δήλωσε αρχικά.

Δηλαδή, αλκοόλ, ουσίες;

«Δηλαδή... τα πάντα... Ουσίες, αλκοόλ, "δραπέτευσα" από το σπίτι μου, έφυγα, πήγα στην Αγγλία σε ηλικία 15 χρόνων.»

Οι γονείς σας πώς αντέδρασαν;

«Οι γονείς μου τρελαθήκανε, αλλά εγώ ήθελα να ενηλικιωθώ στα 16 μου. Δεν μου άρεσε το σχολείο και η καταπίεση. Ευτυχώς, ήρθε ο Μάης του '68, που άλλαξε τις σχέσεις εξουσίας ανάμεσα σε όλους, ακόμα και με τους γονείς. Πραγματικά, ήταν απελευθερωτική η στιγμή και ήρθε στα 15 μου. Έκλεβα αυτοκίνητα, του μπαμπά μου ή και άλλων, όπως και μοτοσικλέτες, έτρεχα, μεγάλη ταχύτητα, χωρίς δίπλωμα, τα πάντα έκανα.»

Ουσίες, ναρκωτικά;

«Αργότερα, όχι όμως με μορφή εξάρτησης. Δεν υποφέρω την εξάρτηση.»

Απ' όλα αυτά που έχετε περάσει ποιο θεωρείτε το πιο δύσκολο;

«Υπήρξαν πολλές δυσκολίες στη ζωή μου. Το δύσκολο είναι να κόβω κάθε βράδυ το... ρεύμα. Όταν παίρνω, φόρα, θέλω να συνεχίσω και πρέπει να πιέσω τον εαυτό μου να σταματήσω, να ησυχάσω και να κοιμηθώ. Έχω την τάση να θέλω να το κάνω κι άλλο, να διαβάσω κάτι... είμαι βουλιμικός με το διάβασμα. Δεν είναι τόσο ωραία και τώρα προσπαθώ να βάζω όρια, να ξυπνάω το πρωί και να αρχίζω καινούργια σελίδα.»

Ζείτε σε μία χώρα που τον τελευταίο καιρό έχει βρεθεί στο στόχαστρο τρομοκρατών. Έχετε καθημερινά το φόβο μιας τρομοκρατικής επίθεσης;

«Βεβαίως κι έχω αυτόν τον φόβο. Εγώ μπαινοβγαίνω στο Παρίσι, φοβάμαι περισσότερο για τα παιδιά μου που ζούνε στο Παρίσι, που κάθε στιγμή βρίσκονται εκεί.»

Ψηφίζετε στη Γαλλία;

«Ναι, στη Γαλλία, γιατί ζω εκεί. Σε αυτή τη χώρα γνωρίζω τους συντελεστές της κοινωνίας, εδώ δεν τους ξέρω, γνωρίζω ελάχιστα, έχω ελλείμματα στο χώρο της τέχνης και της πολιτικής»..govastileto.gr/