Τετάρτη, Ιουνίου 21

Διαπλοκή, διαφθορά και σήψη σε δήμους της χώρας



    Του Γιάννη Κανελλάκη
    «Η ατιμωρησία φέρνει την αυτοδικία»

    Είναι αμετανόητοι ! Είναι συμμορίες ! Είναι αδίσταχτοι! Πρόκειται για τρωκτικά σε δήμους της χώρας μας. Πρόκειται για δημάρχους της διαπλοκής με πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και άλλους «Νταβατζήδες» της κοινωνικής, πολιτικής και αυτοδιοικητικής ζωής του τόπου ! Πρόκειται για παράσιτα που «εν ονόματι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκλογής τους από δημότες» διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα για τον δικό τους πλουτισμό !

    Ενώ το κράτος και το ΕΣΠΑ, χορηγούν, εκατομμύρια ευρώ, για τις ανάγκες των δήμων, κάποιοι αδίστακτοι δήμαρχοι εγκληματούν σε βάρος των δημοτών. Αδιαφορούν για τα προβλήματα του τόπου τους, όπως τα έργα οδοποιίας, ή καθαριότητα, τα δίκτυα ύδρευσης, η ανεργία, ο φωτισμός, αντιπλημμυρικές υποδομές και πολλά άλλα και θρασύτατα χρησιμοποιούν τα εκατομμύρια του ελληνικού λαού για βίλες, κότερα και ντόλτσε βίτα σε χλιδάτα σαλέ ! Ναι, καλά διαβάζετε! Χρησιμοποιούν τον ιδρώτα και τους φόρους του έλληνα πολίτη προκειμένου να γίνουν «εν μια νυχτί» οι ίδιοι εκατομμυριούχοι !
    Τα πρωτοφανή αυτά οικονομικά σκάνδαλα σε δήμους, έφθασαν «σ’ αυτιά αρμοδίων ελεγκτών, οι οποίοι ενημέρωσαν, με εκθέσεις τους, τα αρμόδια υπουργεία». Ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, ο οποίος έδωσε αμέσως εντολή να οδηγηθούν όλοι στον εισαγγελέα ! Τα τρωκτικά, διαφόρων πολιτικών κομμάτων, κίνησαν «γη και ουρανό» να «αρχειοθετηθούν οι υποθέσεις». Αλλά «η πρωθυπουργική εντολή ήταν ρητή : Να δικαστούν και να αποταχθούν από το δήμο, όπου ο καθένας υπηρετεί. «Φυσικά, υπάρχουν και πρώην δήμαρχοι με κραυγαλέα ονόματα, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στη «μαύρη, κατάμαυρη λίστα των εγκληματιών δημάρχων!». Θα τα αποκαλύψουμε κι αυτά!
    Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών έχει έτοιμο τον νόμο για την απλή αναλογική και σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση. Καιρός ήταν να χάσουν ορισμένοι τον ύπνο τους και να μην περιμένουν… εκρήξεις «βομβών» για να ξυπνήσουν όπως λένε στα πέριξ. Η «αυτοδικία δεν θα εκλείψει από την χώρα, όπως λένε νομικοί, αν δεν εφαρμόζονται οι νόμοι, ίσα για όλους και αν δεν απονέμεται η Δικαιοσύνη ίσα προς όλους τους πολίτες, όποιοι και να είναι και όποια πόστα κι αν κατέχουν». Η ατιμωρησία βούλιαξε τη χώρα και χρεοκόπησε ένα λαό ! Πότε θα τιμωρηθούν όλοι αυτοί κ. Τσίπρα ; Όσο εσείς καθυστερείτε τόσο κάποιοι άλλοι θα «δικάζουν με τον δικό τους νόμο». Τέλος η ασυλία !
    tilegrafima.gr/