Τρίτη, Ιουνίου 20

ΝΔ: «Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους συμβασιούχους»---Eνώ η Ν.Δ επί Κούλη πετούσε στο δρόμο δέκα χρόνια συμβασιούχους χωρίς κανένα ενδοιασμό

ΝΔ: «Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους συμβασιούχους»
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Η Κυβέρνηση, μετά την δημοσίευση της ομόφωνης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι πλήρως εκτεθειμένη, αλλά και πολιτικά και ηθικά υπόλογη τόσο απέναντι στους εργαζόμενους όσο και στους αιρετούς των Ο.Τ.Α. Ενώ το άρθρο 103 του Συντάγματος απαγορεύει ρητά και ξεκάθαρα τις παρατάσεις των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, η Κυβέρνηση το αγνόησε σκόπιμα».
Τα παραπάνω δήλωσαν με κοινή τους ανακοίνωση, ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής, Μάκης Βορίδης και ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς

Και υπογράμμισαν: «Αντί να συμμορφωθεί στις φωνές της υπευθυνότητας και της νομιμότητας, προχωρούσε συνεχώς σε νέες νομοθετικές παρεμβάσεις, παραβιάζοντας το Σύνταγμα».

Χαρακτηριστικά τόνισαν: «Δημιούργησε ψεύτικες προσδοκίες σε χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι - αυτήν τη στιγμή - αισθάνονται εξαπατημένοι και απογοητευμένοι. Εγκλώβισε τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια σε μια αδικαιολόγητη αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους και τα αρμόδια Υπουργεία. Έπαιξε με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών. Δημιούργησε κλίμα αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας και έλλειψης δικαιοσύνης στην κοινωνία. Επέδειξε εγκληματική ανευθυνότητα και αδιαφόρησε στις συνεχείς και στοιχειοθετημένες ενστάσεις της Νέας Δημοκρατίας».

Καταλήγοντας επέκριναν αυστηρά τους κυβερνητικούς χειρισμούς, λέγοντας: «Η Κυβέρνηση ας καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να παραβιάζει το Σύνταγμα. Αλλά και ότι έχει υποχρέωση να βρει τρόπο ώστε να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους συμβασιούχους».

 zougla.gr