Πέμπτη, Ιουνίου 15

Έρχεται η mega επένδυση του Ομίλου Μυτιληναίος

Οι επιχειρηματικοί στόχοι
Έρχεται η mega επένδυση του Ομίλου Μυτιληναίος

«Μεγάλο άλμα» ετοιμάζει ο Όμιλος «Μυτιληναίος» ακόμα και σε επίπεδα υψηλότερα ομοειδών διεθνών εταιρειών.
Μπορεί ο πρόεδρος του ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος, να μη θέλει να αποκαλύψει πιο είναι το «μεγάλο άλμα» του ομίλου, ωστόσο ένα πρώτο δείγμα της δυναμικής που αναπτύσσει ήλθε από πληροφορίες που τον θέλουν να ετοιμάζει δύο μεγάλες επενδύσεις στον κλάδο της βιομηχανίας.


Πρώτον, ο όμιλος προχωρά στη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, κατασκευάζοντας δεύτερη μονάδα αλουμίνας δυναμικότητας 1 εκατ. τόνων. Με τη νέα επένδυση η συνολική δυναμικότητα παραγωγής αλουμίνας θα ανέλθει στο 1,8 εκατ. τόνους ενώ θα δημιουργήσει 300 θέσεις εργασίας.
Δεύτερον, προχωρά σε επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο παραγωγής αλουμινίου, με στόχο η παραγωγή να αυξηθεί από τους 190.000 στους 250.000 τόνους.
Με τη νέα επένδυση το Αλουμίνιον της Ελλάδος θα φτάσει σε κύκλο εργασιών της τάξης του 1 δισ. ευρώ.
Η απόφαση έχει ληφθεί, ενώ εκκρεμούν κάποιες διαδικασίες που αφορούν σε επιμέρους θέματα του εγχειρήματος. Ωστόσο αναμένεται η επένδυση να ξεκινήσει άμεσα.
Τρίτον, σε εξέλιξη βρίσκονται τα επενδυτικά πλάνα της ενεργειακής θυγατρικής του ομίλου Μυτιληναίος, Protergia, στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.Την περασμένη εβδομάδα η Protergia συμφώνησε με το μεγαλύτερο κατασκευαστή ανεμογεννητρικών στον κόσμο, τη Δανέζικη Vestas την παραγγελία ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 48MW, που θα χρησιμοποιηθούν για το αιολικό πάρκο Πεταλάς στη Δ. Ελλάδα. Η παραγγελία που έγινε από την Protergia στο το νούμερο 1 διεθνώς του κλάδου των ανεμογεννητριών αφορά σε 24 ανεμογεννήτριες V100-2.0MW.
Η σύμβαση που υπεγράφη περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση των ανεμογεννητριών καθώς και την 10ετή συμφωνία συντήρησης προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη ενεργειακή παραγωγή σε όλη τη διάρκεια. Η παράδοση των μηχανών αναμένεται να ξεκινήσει στο τέταρτο τρίμηνο του 2017.
Τέλος, ο όμιλος προχωρά στην έκδοση ομολογιακού δανείου μεταξύ 200 και 300 εκατ. ευρώ. Ο στόχος είναι το επιτόκιο να διαμορφωθεί κάτω από το 4%.fpress.gr