Πέμπτη, Ιουνίου 22

Κάλυψη Κοντονή σε Καμμένο για την επικοινωνία του με κατάδικο του Noor 1


Κάλυψη Κοντονή σε Καμμένο για την επικοινωνία του με κατάδικο του Noor 1
Κάλυψη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για τις καταγγελίες που τον εμφανίζουν να συνομιλεί με ποινικό κρατούμενο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών μέσω του πλοίο Noor 1, παρείχε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε πως «οι κατηγορίες ότι ένας υπουργός παρακίνησε έναν ισοβίτη να πει την αλήθεια είναι πρωτάκουστες. Κατηγορήστε τον για ό,τι άλλο θέλετε αλλά γι αυτό δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε» ενώ σε άλλο σημείο κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να απαντήσουν αν «ο υπουργός Εθνικής Άμυνας λειτούργησε στην συγκεκριμένη περίπτωση για να συγκαλυφθεί ή να αποκαλυφθεί η αλήθεια; Το πρώτο ερώτημα είναι αυτό. Μίλησε στην συγκεκριμένη περίπτωση με ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών και του είπε «μη μιλήσεις μη αποκαλύψεις τίποτα» ή του είπε «μίλησε όπως ο νόμος περί ναρκωτικών ορίζει» και λέει ότι ακόμα και μετά την αμετάκλητη απόφαση όποιος μιλήσει για περαιτέρω αποκάλυψη τυγχάνει ευεργετικών διατάξεων. Ο υπουργός Άμυνας, αν τον κατηγορείτε για κάτι, είναι για υπερβάλλοντα ζήλο και προτροπή προς κάποιον να μιλήσει. Αυτό είναι το αμάρτημά του; Αν αυτό είναι τότε να πείτε ότι τάσσεστε υπέρ της συγκάλυψης. Ο τρόπος που βάλατε κατά του υπουργού Αμυνας οδηγεί σε άλλες σκέψεις».
Σύμφωνα με όσα έγραψε και το protothema.gr, την συζήτηση άνοιξε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης καλώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει και να επισημάνει εάν έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.
«Σας ακούω να μιλάτε για τον κ. Καμμένο με εμπαθή τρόπο για μια ενέργειά του η οποία κατευθύνεται προς την αποκάλυψη της αλήθειας ενδεχομένως και άλλων ενόχων. Αυτό δεν είναι κακό» συνέχισε ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε «Πήγε να του πάρει κατάθεση; Όχι. Παρακάμπτετε το γεγονός ότι ο ισοβίτης έδωσε συνέντευξη στον κ. Τριανταφυλλόπουλο. Εκεί εμπλέκει ανθρώπους και επιχειρηματίες κλπ. Τι έκανε η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη; Αμέσως απεστάλη εισαγγελέας να ερευνήσει αν είναι αληθή αυτά. Ο ισοβίτης δεν δέχθηκε να δώσει κατάθεση, παρέδωσε όμως στην αρμόδια εισαγγελέα ένα κατάλογο με τραπεζικούς λογαριασμούς. Από εκείνο το σημείο χωρίς διαρροές έχει ξεκινήσει η διαδικασία δικαστικής διερεύνησης. Εμείς δεν κατασκευάζουμε ενόχους. Ο δε υπουργός Άμυνας μετά από εκείνη την επαφή όπου προφανώς διασταύρωσε ό,τι του είχε καταγγελθεί από τον δημοσιογράφο που πήρε την συνέντευξη δεν έκανε κάτι άλλο».
«Ενόχους δεν κατασκευάζει κανείς» είπε ο κ. Κοντονής και συμπλήρωσε: «Μου κάνει εντύπωση ότι στην παρούσα χρονική στιγμή υπάρχει ορυμαγδός δημοσιευμάτων σε ΜΜΕ που ανήκουν σε συγκεκριμένο εφοπλιστή. Όμως αυτά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν δημοσίευσαν ούτε ένα στοιχείο της συνέντευξης που έδωσε ο ισοβίτης. Μας ενδιαφέρει η αποκάλυψη της αλήθειας να δούμε ποιος ήταν ο οργανωτής όλης αυτής της κίνησης. Να δούμε αν όσα λέει ο ισοβίτης για την διαδρομή έχουν αλήθεια. Εγώ σας λέω ότι αν υπάρχουν ευθύνες για την εμπλοκή του Λιμενικού του προανακριτικού υπαλλήλου αυτά ήδη διερευνώνται και ήδη η εισαγγελία Πειραιά έχει ενεργοποιηθεί. Πού είναι το μεμπτό; Αν υπήρξαν πάλι ήσσονος σημασίας παραβιάσεις του κανονισμού λειτουργίας της φυλακής έχω δώσει εντολή να διερευνηθούν και θα δούμε πού θα καταλήξει η έρευνα. Όμως να κατηγορείται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ότι προέτρεψε ένα κρατούμενο ισοβίτη να πει την αλήθεια αυτό με αφήνει άναυδο. Εσείς αν είχατε αυτή την δυνατότητα τι θα του λέγατε; Θα του λέγατε δεν σου μιλώ και δεν με ενδιαφέρει το θέμα ή θα του λέγατε πες όσα ξέρεις;»
«Ο υπερβολικός αντιπολιτευτικός ζήλος ή οι εμμονές έναντι του κ. Καμμένου οδηγούν κόμματα να δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκουν πατήματα εκεί που επιχειρηματικά συμφέροντα αισθάνονται ότι βάλλονται. Μήπως θα πρέπει οι αξιότιμοι κύριοι εφοπλιστές και επιχειρηματίες να είναι στο απυρόβλητο; Οι καταγγελίες μήπως δεν πρέπει να διερευνώνται;» υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης για να συνεχίσει: «Δίδεται η εντύπωση ότι οικονομικά συμφέροντα υπαγορεύουν τον πολιτικό λόγο κομμάτων».
«Εχουμε ένα φορτίο με 2 τόνους ηρωίνη και εσείς λέτε ότι το μέγιστο δεν είναι αυτό που θα γινόταν στην κοινωνία αλλά αν ο κ. Καμμένος πήρε τηλέφωνο και προέτρεψε έναν εμπλεκόμενο να πει τι γνωρίζει. Αυτό είναι το μείζον ζήτημα αυτή την στιγμή; Ακόμα και παρατύπως να ενήργησε, η ενθάρρυνση να πει την αλήθεια από υπουργό σε ισοβίτη είναι κάτι το οποίο δεν μπορείτε να το χαρακτηρίσετε αρνητικό. Λειτουργεί προς αποκάλυψη της αλήθειας και αυτό ευνοεί την κοινωνία. Να μάθουμε ποια σκοτεινά πρόσωπα και συμφέροντα εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση»
Ο κ. Κοντονής υποστήριξε μάλιστα πως οι καταγγελίες Γεωργιάδη έχουν να κάνουν με «όσα κατέθεσε ο κ. Μαρτίνης και όσα διαλαμβάνονται εις βάρος σας σε δικογραφία για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Εγώ εύχομαι ο καθένας να αποδείξει την αθωότητα του».
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργού ο αντιπρόεδρος της Ολομέλειας Νικήτας Κακλαμάνης είπε «δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν επικοινωνία υπουργού με ισοβίτη ναρκέμπορο. Όλα τα κόμματα θέλουν να αποκαλυφθεί η αλήθεια».
Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «όχι μόνο επιβεβαιώσατε το τηλεφώνημα Καμμένου αλλά εισπράξατε και το χειροκρότημα των βουλευτών σας» ενώ υπενθύμισε στον κ. Κοντονή πως «Στον Δυτικό κόσμο υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας. Είμαστε όλοι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Εσείς είπατε το αντίθετο. Εύχομαι να αποδείξετε την αθωότητά σας είπατε. Σας λέω πως όταν καταθέσω για το Ντυνάν θα τρέχετε να κρυφτείτε». «Μου κάνει εκπληκτική εντύπωση που αποφασίσατε να παίξετε τον συνήγορο του κ. Καμμένου και να πάρετε πάνω σας την ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Θεωρείτε λογικό και φυσιολογικό ο υπουργός Εθνικής Αμυνας να παίρνει τηλέφωνο έναν ισοβίτη για να συνεννοηθούν. Εχετε αντίστοιχο παράδειγμα από το παρελθόν ή η αγάπη για την καρέκλα σας κάνει να τα παραβλέπετε όλα αυτά;»
eleftherostypos.gr
antinews.gr