Παρασκευή, Ιουλίου 21

Βόμβα από τον πρ. πρόεδρο ΕΛΣΤΑΤ! ” Ο Γεωργίου νομιμοποίησε το 1ο Μνημόνιο – έπαιρνε εντολές από τον Γερμανό πρόεδρο της Eurostat! Τα swaps Σημίτη”!

«Ο κ. Γεωργίου με τον “υπολογισμό” του για έλλειμμα 15,1% ουσιαστικά νομιμοποίησε το πρώτο μνημόνιο που βασίστηκε στην πρόβλεψή του. Μέσω αυτού του ελλείμματος του φουσκωμένου, τον Απρίλιο του 2010 μπήκαμε στο μνημόνιο».

Μιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ο Νίκος Λογοθέτης, πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής επί θητείας Ανδρέα Γεωργίου, ανέφερε ότι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ άνοιξε τον δρόμο για το πρώτο μνημόνιο, με τις προβλέψεις του για το έλλειμμα του 2009.
Ο ίδιος είπε ότι «ο επικεφαλής της Eurostat, Βάλτερ Ραντεμάχερ έδινε εντολές στον κ. Γεωργίου για το τι να βάλει μέσα στο έλλειμμα, πώς θα το “φορτώσει”. Κλασικό παράδειγμα είναι τα swaps του Σημίτη, τα οποία άξιζαν 2,8 δισ. όταν μπήκαμε στο ευρώ και την εποχή του 2009-’10 έφτασαν τα 21 δισ. που φορτώθηκαν στο έλλειμμα της Ελλάδας».
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σημείωσε ότι η ΕΛΣΤΑΤ έχει δικαιοδοσίες. «Είμαστε Ανεξάρτητη Αρχή. Εκλεγήκαμε από τη Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής για αυτόν τον σκοπό, κυρίως να υπολογίζουμε το έλλειμμα και το χρέος της χώρας», είπε.