Βεσυρόπουλος: 1.000 περισσότερες κατασχέσεις ανά ημέρα σε σχέση με το 2016

Βεσυρόπουλος: 1.000 περισσότερες κατασχέσεις ανά ημέρα σε σχέση με το 2016
O Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, αναφέρθηκε στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, στις κατασχέσεις, αλλά και στα μέτρα είσπραξης των πολιτών προς την Εφορία.
Ο κ Βεσυροπουλος δήλωσε πως η διακυβέρνηση της χωράς από το Συριζα οδηγεί σε αδιέξοδο, καθώς η υπερφορολόγηση συρρικνώνει τις αναπτυξιακές προοπτικές,
οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν στα 95,2 δις ευρώ και οι κατασχέσεις του πρώτου μισού του 2017 ξεπέρασαν τις 930.000. Στη συνεχεία ανέφερε πως μόνη λύση είναι η πολιτική μιας σοβαρής Κυβέρνησης που θα φέρει επενδύσεις και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μειώνοντας φόρους και δημόσιες δαπάνες.
Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση:
«Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, δύο χρόνια μετά το αλήστου μνήμης δημοψήφισμα, οδηγεί σε αδιέξοδο χιλιάδες πολίτες. Η πολιτική της υπερφορολόγησης συρρικνώνει τις αναπτυξιακές προοπτικές, οδηγεί σε απόγνωση, νοικοκυριά και επιχειρήσεις και αυξάνει τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς την Εφορία.
Το Μάιο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν αγγίζοντας τα 95,2 δις ευρώ και πολύ σύντομα, με τους πολίτες να αδυνατούν να καταβάλουν τις υπέρογκες φορολογικές επιβαρύνσεις, θα ξεπεράσουν τα 100 δις ευρώ.
Οι γονατισμένοι από την υπερφορολόγηση συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν κατασχέσεις με συνοπτικές διαδικασίες. Συγκεκριμένα, τους πρώτους πέντε μήνες του 2017, έγιναν κατασχέσεις σε 930.160 φορολογουμένους, 91.104 περισσότερες από τον Δεκέμβριο του 2016 και 191.540 περισσότερες από τον περασμένο Μάιο.
Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα κάνει δηλαδή, 1.000 περισσότερες κατασχέσεις την ημέρα από πέρυσι. Σαν να μην έφτανε αυτό προγραμματίζει κατασχέσεις και αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε 1.619.875 πολίτες τους επόμενους μήνες. Η πολιτική αυτή δεν είναι απλά αδιέξοδη, είναι καταστροφική.
Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται μια σοβαρή Κυβέρνηση που θα εμπνέει εμπιστοσύνη, θα προσελκύει επενδύσεις και θα προχωρά σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μειώνοντας, στοχευμένα, φόρους αλλά και δημόσιες δαπάνες».sofokleousin.gr