Προειδοποίηση Καλλιάνου: Προσοχή ακόμα 24 ώρες – «Βράζει» όλη η Ελλάδα

Προειδοποίηση Καλλιάνου: Προσοχή ακόμα 24 ώρες – «Βράζει» όλη η Ελλάδα
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο γνωστός μετεωρολόγος για το κύμα καύσωνα που σαρώνει τη χώρα.
Ο κ. Καλλιάνος, είχε προειδοποιήσει από τις 19 Ιουνίου για τη «λάβα» που έρχεται από την Αφρική, κάνοντας μάλιστα από τότε λόγο για ιστορικές θερμοκρασίες. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ
Από την Πέμπτη οι καιρικές συνθήκες τον επιβεβαιώνουν απόλυτα καθώς σε όλη τη χώρα επικρατούν συνθήκες εξαιρετικά σπάνιες για τα δεδομένα της χώρας μας.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, το ρεκόρ θερμοκρασίας σήμερα καταγράφηκε στις Μοίρες Ηρακλείου, με το θερμόμετρο να αγγίζει του 46 βαθμούς, για την ακρίβεια 45,9!
Όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ, η δυσφορία θα παραμείνει και κατά τις βραδινές ώρες, ενώ για μια ακόμη φορά απευθύνει έκκληση προς τις ευπαθείς ομάδες να περιορίσει τις μετακινήσεις και να βρίσκεται σε μέρη που υπάρχει δροσιά.
Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του κ. Καλλιάνου:
«Για 2η μέρα "βράζει" ολόκληρη η Επικράτεια! Αυτό πλέον το έχουμε καταλάβει όλοι μας. Ακόμη και τις βραδινές ώρες η δυσφορία κατά τόπους είναι πολύ έντονη. Ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, τα κλιματιστικά χρειάζεται να δουλεύουν 24 ώρες ασταμάτητα.
Σήμερα το μεσημέρι, σε πολλές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 42 βαθμούς Κελσίου (σχετική φωτογραφία) σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς τους Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Ένα ακόμη ρεκόρ καταγράφηκε την 2η και εξίσου δύσκολη μέρα του ισχυρού αυτού καύσωνα που μας θύμισε μέρες του Ιούνη του 2007. Η θερμοκρασία στη Μεσσαρά της Κρήτης, στα νότια δηλαδή τμήματα του νόμου Ηρακλείου, έφτασε σχεδόν τους 46°C υπό σκιά. Αυτό συνέβη στην κομόπολη των Μοιρών, μιας περιοχής ξακουστής για τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
IMG 20170701 172027
Στο κέντρο της Αθήνας η θερμοκρασία για 2η συνεχόμενη μέρα έφτασε με σχετική ευκολία τους 43°C, ενώ και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ο υδράργυρος ουσιαστικά εκτοξεύθηκε σε πολύ μεγάλες τιμές.
Σας είχα προειδοποίησει εδώ και μέρες ότι θα έρθει κάτι πολύ ισχυρό, κάτι που δεν είχε ξαναέρθει τα τελευταία 10 χρόνια σε ότι αφορά στις τιμές των θερμοκρασιών.
Άλλη μια μέρα πρέπει να κάνουμε υπομονή διότι και αύριο Κυριακή, οι τιμες των θερμοκρασιών θα σκαρφαλώσουν και πάλι πάνω από τους 42-43°C για τις περισσότερες περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας. Στα δυτικά θα πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία και δεν θα ξεπεράσει τους 37-38°C κατά μέση τιμή.
Από τη Δευτέρα σταδιακά θα πέσει η θερμοκρασία κατά 10°C σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, ενώ την Τρίτη θα υποχωρήσει κι άλλο λόγω της ενίσχυσης του μελτεμιού στο Αιγαίου όπου θα δράσει την κατάλληλη στιγμή και θα μας ανακουφίσει.
Θα τα πούμε και αύριο με νεότερα στοιχεία για τη νέα εβδομάδα, αφού τουλάχιστον θα είναι ευχάριστη από άποψης θερμοκρασιών.
Είχαμε πει πριν από λίγες μέρες ότι αυτός ο καύσωνας ίσως γράψει ιστορία. Και αυτό ήδη συνέβη και σήμερα. Και μένει ακόμη άλλη μια μέρα, η αυριανή, που μπορεί και πάλι κάπου αλλού να σημειωθεί κάποιο ρεκόρ.
Προσοχή για 24 ώρες ακόμη και ιδιαιτέρως για τις ευπαθείς ομάδες. Μείνετε στο σπίτι σας ώστε να αισθάνεστε δροσερά.
Καλό Σαββατόβραδο σε όλους σας, αν και πολύ ζεστό...»