Δευτέρα, Ιουλίου 17

Η αριστερή του κώλου, αλλά με μεγάαααλη ΔΕΞΙΑ τσέπη ΑΝΕΛΑΒΕ να ξεπουλήσει την ΕΛΛΑΔΑ!!.........Η "κυρία" Κατοχικό Ταμείο» ξεπουλώντας μας θα αμοίβεται με 270.000 €! ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ....

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ !
Η Ουρανία Αικατερινάρη, με καταγωγή από «αριστερό τζάκι», κόρη της Ασημίνας Ξηροτύρη, ανέλαβε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας την ώρα που κατηγορείται για κακουργήματα από τη θητεία της στη ΔΕΗ
Οσοι πίστεψαν ότι η πρώτη φορά…
αριστερή κυβέρνηση δεν θα διέθετε τα κατάλληλα στελέχη και τους τεχνοκράτες για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του…Μνημονίου και των ιδιωτικοποιήσεων φαίνεται ότι διαψεύστηκαν με το πέρασμα του χρόνου. Τρανταχτό παράδειγμα η τοποθέτηση της Ουρανίας Αικατερινάρη στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου του Κατοχικού Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη των ιδιωτικοποιήσεων 30 ΔΕΚΟ αντί αμοιβής 270.000 ευρώ ετησίως!

Μεταξύ των δημόσιων εταιριών που έχει αναλάβει να αποκρατικοποιήσει η κυρία Αικατερινάρη, όπως παρουσίασε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής πριν από μερικές ημέρες, είναι και η ΕΥΑΘ, για την οποία έχει δώσει μάχες να παραμείνει στο Δημόσιο η μητέρα της και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜ.ΑΡ. Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη, η οποία πρόλαβε να κάνει τη στροφή στον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Φώτη Κουβέλη πριν από τις εκλογές του 2015... Με την κόρη της στο τιμόνι του Ταμείου που θα ιδιωτικοποιήσει την κρατική περιουσία είναι άγνωστο ποια θα είναι η στάση που τελικώς θα κρατήσει η κυρία Ξηροτύρη για την ΕΥΑΘ.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι οι πολιτικές σχέσεις της κυρία Ξηροτύρη συνέβαλαν στην επαγγελματική προώθηση της θυγατέρας της, η οποία αναμφισβήτητα έχει ένα πλούσιο βιογραφικό, με θητεία σε ελληνικές και ξένες τράπεζες. Ετσι, όταν γεννιόταν η ΔΗΜ.ΑΡ. στις αρχές της κρίσης και άνοιγαν οι προοπτικές για κυβερνητική συνεργασία με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, από το 2010 ακόμα, τοποθετούνταν στη θέση της αν. διευθύνουσας συμβούλου της ΔΕΗ η κόρη της Ράνια (για τους φίλους) Αικατερινάρη.

Η συμβολή της μητέρας και των καλών σχέσεων του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς με όλο το πολιτικό φάσμα εξασφάλισαν στην κυρία Αικατερινάρη μία «διακομματική» πενταετή θητεία στη ΔEH κατά τη διάρκεια τριών κυβερνήσεων (Παπανδρέου, N.Δ. - ΠAΣOK, ΣYPIZA - AN.EΛ.). Λίγους μήνες πριν από την πολιτική αλλαγή του 2015, απότε εξελέγη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., η κυρία Ξηροτύρη με την ιδιότητα της βουλευτού της ΔΗΜ.ΑΡ. στη Θεσσαλονίκη, στήριξε δημόσια τον ΣΥΡΙΖΑ, διευκολύνοντας κατά κάποιον τρόπο την αξιοποίηση της κόρης της στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Την ίδια περίοδο που ο βασικός μισθός έχει πέσει στα τάρταρα και η… ευαίσθητη αριστερή κυβέρνηση μέσω της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου κάνει λόγο για αυθαιρεσίες της εργοδοσίας στις τουριστικές επιχειρήσεις, η κυβέρνηση με τη συμβολή διεθνών οργανισμών αξιολόγησης δίνει μισθό στη διευθύνουσα του Υπερταμείου που αγγίζει τα 270.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικός ο πρόσφατος διάλογος μεταξύ του κ. Σταϊκούρα και του υπουργού Οικονομικών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Η κυρία Αικατερινάρη παραδέχτηκε ότι θα αμείβεται με 270.000 ευρώ τον χρόνο, δίνοντας την αφορμή να ξεσπάσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του εκπροσώπου της Ν.Δ. και του κ. Τσακαλώτου. Ο κ. Σταϊκούρας γνωστοποίησε ότι η αμοιβή της κυρίας Αικατερινάρη είναι αυξημένη κατά 55.000 ευρώ σε σχέση με αυτήν που είχε εγκρίνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. για την αντίστοιχη θέση του ΤΧΣ. Ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε εξοργισμένος από την επισήμανση του κ. Σταϊκούρα, αλλά του επιτέθηκε χωρίς επί της ουσίας να αμφισβητεί τη δήλωσή του, κατηγορώντας τον ότι λέει συνειδητά ψέματα πως μισθοί βγαίνουν με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Πέραν όμως των πολιτικών σχέσεων της πρώην κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΔΗΜ.ΑΡ. κυρίας Ξηροτύρη και της θυγατέρας της, ο ορισμός της κυρίας Αικατερινάρη στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου του Κατοχικού Ταμείου εγείρει και άλλα θέματα.

Διώξεις
Η νυν διευθύνουσα σύμβουλος του Υπερταμείου είναι κατηγορούμενη για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος σε υποθέσεις που είχαν να κάνουν με τη θητεία της τη ΔΕΗ. Μάλιστα, στη μία από τις δύο υποθέσεις, η οποία αφορούσε το «ναυάγιο» της κατασκευής του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη νότια Ρόδο, η παρέμβαση της Εισαγγελίας είχε γίνει έπειτα από ερώτηση στη Βουλή 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ! Η δεύτερη υπόθεση αφορά τις καταγγελίες για τα ταξίδια των συνδικαλιστών της ΔΕΗ με τη «ΓΕΝΟΠ-Tours». Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η κυρία Αικατερινάρη δεν θα μπορούσε να διοριστεί στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου του Κατοχικού Ταμείου προτού τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις των δικαστηρίων.

Η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. είχε «πετάξει» από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την πρόεδρο Αναστασία Σακελλαρίου, διορισμένη από τον Γιάννη Στουρνάρα, γιατί είχε παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη ως μέλος του Δ.Σ. του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Στην περίπτωση της κυρία Αικατερινάρη όμως δεν φαίνεται να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες ηθικής τάξης.
Με προϋπηρεσία στην Texaco και την Deutsche Bank
Προτού τοποθετηθεί στο ΤΧΣ και εσχάτως στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου στο Κατοχικό Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, η Ράνια Αικατερινάρη διετέλεσε αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. από τον Ιανουάριο του 2010 έως το 2015.
Υπήρξε επίσης εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και μέλος του Συμβουλίου Διεύθυνσης και προΐστατο των Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών και Ανθρωπίνων Πόρων. Διετέλεσε μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ Α.Ε.). Εχει επίσης διατελέσει αναπληρώτρια πρόεδρος στη Μόνιμη Επιτροπή Ενέργειας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Πριν από τη ΔΕΗ εργάστηκε για δέκα και πλέον χρόνια ως υψηλόβαθμο στέλεχος στην Αθήνα και στο Λονδίνο στην επιχειρηματική και επενδυτική τραπεζική, σε μεγάλους διεθνείς και ελληνικούς τραπεζικούς οργανισμούς, όπως η BNP Paribas, η Deutsche Bank και η Eurobank.
Επίσης, στη δεκαετία του '90 εργάστηκε στην πετρελαϊκή εταιρία Texaco στο Λονδίνο στον τομέα της ανάπτυξης επενδύσεων στην περιοχή της Κασπίας, ενώ στην αρχή της καριέρας της δούλεψε ως ηλεκτρολόγος μηχανικός στην Ελλάδα και τη Δανία.
δημοκρατια
 fonaklas.