Δευτέρα, Ιουλίου 10

6 λόγοι για να ταξιδέψεις μόνος σου

6 λόγοι για να ταξιδέψεις μόνος σου

Ξέμεινες από παρέα; Μόλις χώρισες; Βαρέθηκες να βλέπεις τους ίδιους και τους ίδιους; Αν δεν έχεις ταξιδέψει μόνος σου, τότε αυτό το καλοκαίρι σου δίνουμε έξι λόγους για να το δοκιμάσεις

Αναμφίβολα οι διακοπές και τα ταξίδια γίνονται πιο ενδιαφέροντα όταν έχεις συντροφιά. Πολλοί μάλιστα λένε ότι αγαπημένος τους προορισμός είναι όπου πάει η παρέα. Επειδή όμως δεν είναι σίγουρο ότι μπορούν οι υπόλοιποι να σε ακολουθούν πάντα, αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει αιτία ακύρωσης κάποιου ταξιδιού. Θα ταξιδέψεις μόνος σου και μάλιστα θα περάσεις υπέροχα. Αμφιβάλλεις; Εντάξει, στην αρχή είναι λογικό να σου φανεί περίεργο, αλλά αν το ψάξεις καλύτερα το θέμα, θα δεις ότι εν τέλει μόνο κερδισμένος θα βγεις από αυτή τη διαδικασία. Γι' αυτό το λόγο σου παραθέτουμε εν συνεχεία έξι λόγους, για τους οποίους αξίζει να ταξιδέψεις μόνος σου. Φτιάξε βαλίτσα, φόρα το καλύτερο χαμόγελό σου, και βγες να εξερευνήσεις τον κόσμο!

Είσαι ανεξάρτητος και μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις κι όποτε το θέλεις
Ένα θετικό του να ταξιδεύεις μόνος σου, είναι η αίσθηση ότι μπορείς να πας όπου θέλεις, να ξυπνήσεις ό,τι ώρα θέλεις, να φας ό,τι θέλεις και γενικώς να κάνεις ό,τι πιο “τρελό” σου έρχεται στο μυαλό, χωρίς να χρειάζεται να το συμφωνήσεις ή να εμπλακείς σε ατέρμονες συζητήσεις με άλλους.

Γίνεσαι πιο κοινωνικός, γνωρίζεις νέους ανθρώπους
Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, αλλά όταν ταξιδεύεις με μοναδική παρέα τον εαυτό σου, αυτομάτως γίνεσαι πιο κοινωνικός. Ειδικά εάν επιλέγεις για διαμονή κάποιο hostel, όπου ούτως ή άλλως πάντα γνωρίζεις κόσμο!

Ανακαλύπτεις τον εαυτό σου
Από τη στιγμή που είσαι μόνος σου, έχεις όλο το χρόνο να σκεφτείς, να τα βρεις με τον εαυτό σου, και να κάνεις την εσωτερική σου ενδοσκόπηση. Μερικές φορές, άλλωστε, χρειάζεται να ξεφεύγουμε από όλους κι από όλα, να κοιτάμε τα πράγματα πιο σφαιρικά και να καθαρίζουμε τις σκέψεις μας.

Μαθαίνεις να παίρνεις αποφάσεις
Το να το πάρεις τελικά απόφαση και να το τολμήσεις δεν είναι εύκολο. Μάλιστα, όταν είσαι με μεγάλη παρέα, δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για εσένα. Το να βρεθείς λοιπόν σε μία δύσκολη στιγμή που θα πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου, και να αποφασίσεις, είναι σημαντικό. Ανακαλύπτεις έτσι τα όριά σου και εκπαιδεύεσαι στα ...απρόοπτα!

Γνωρίζεις καλύτερα το μέρος που βρίσκεσαι
Έχοντας το δικό σου πρόγραμμα θα δεις όσα μέρη πραγματικά θέλεις, χωρίς να σκέφτεσαι αν θέλουν οι άλλοι να πάτε. Θα περιπλανηθείς, θα ψάξεις, θα ρωτήσεις, θα μάθεις, θα ικανοποιήσεις την περιέργεια και τα ενδιαφέροντά σου. Και σίγουρα θα ανακαλύψεις πως βρίσκεσαι σε μια περιπέτεια αναζήτησης που είναι συναρπαστική.

Γίνεσαι θαρραλέος και αποκτάς αυτοπεποίθηση
Όταν στηρίζεσαι πάνω στους άλλους, και τα περιμένεις όλα από εκείνους, αδρανείς. Πηγαίνοντας όμως ένα ταξίδι μόνος σου, μαθαίνεις να αποκτάς ευθύνες, προγραμματίζεις, γίνεσαι δραστήριος κι αυτό σου ανεβάζει την αυτοεκτίμηση. Επιτέλους, θα συνειδητοποιήσεις ότι είσαι και εσυ χρήσιμος, κι ότι μπορείς να κάνεις τα πράγματα χωρίς την καθοδήγηση, στήριξη, ή νουθέτηση των άλλων. Ακόμη, όντας μόνος σου σε κάτι τέτοιο, γίνεσαι πιο θαρραλέος και μαθαίνεις να στηρίζεσαι στις δυνάμεις σου.protothema.gr/