Πέμπτη, Ιουλίου 13

Το bitcoin θα γίνει ο νέος χρυσός – Μπορεί να φτάσει το bitcoin στα 55.000 δολάρια;


Μπορεί να φτάσει το bitcoin στα 55.000 δολάρια; Ναι, απαντάει ο Tom Lee, ένας από τους πιο απαισιόδοξους για τις μετοχές σημαντικούς αναλυτές της Wall Street. Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο marketwatch, ο Lee βλέπει άνοδο του ψηφιακού νομίσματος έως και κατά 21 φορές, όχι όμως απαραίτητα για τους λόγους που θεωρούν πολλοί «ταύροι» του bitcoin.


«Ένας από τους παράγοντες είναι ότι τα κρυπτονομίσματα “κανιβαλίζουν” τη ζήτηση για τον χρυσό», έγραψε ο Lee σε σχετικό σημείωμα. «Με βάση το μοντέλο μας, εκτιμούμε ότι η αξία του bitcoin ανά μονάδα μπορεί να φτάσει από 20.000 έως 55.000 δολάρια έως το 2022 – συνεπώς οι επενδυτές πρέπει να εντοπίσουν στρατηγικές για να αξιοποιήσουν αυτή την πιθανή άνοδο των κρυπτονομισμάτων».
Αν ο Lee βγει αληθινός τότε η άνοδος του bitcoin θα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, καθώς σήμερα το ψηφιακό νόμισμα βρίσκεται στα 2.530 δολάρια, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι από την αρχή του έτους έχει σχεδόν διπλασιάσει την αξία του.
Σύμφωνα με τον Lee, οι επενδυτές θα αρχίσουν να θεωρούν το bitcoin ως εναλλακτική τοποθέτηση για τον χρυσό και το γεγονός ότι η ποσότητα των διαθέσιμων bitcoin πλησιάζει στο ανώτατο όριο καθιστά τη σχέση προσφοράς-ζήτησης ακόμη πιο συναρπαστική για όσους θέλουν να καταγράψουν κέρδη στην αγορά κρυπτονομισμάτων.
«Η προσφορά για bitcoin θα αυξάνεται ακόμα πιο αργά από του χρυσού», σημείωσε ο Lee. «Ως εκ τούτου, η έλλειψη bitcoin γίνεται όλο και πιο ελκυστική σε σύγκριση με τον χρυσό».
Ένας ακόμη παράγοντας που αναμένεται να συμβάλλει στην εκτίναξη της αξίας του bitcoin σχετίζεται με τις κεντρικές τράπεζες. Κι όμως, ο Lee πιστεύει ότι οι κεντρικές τράπεζες θα αρχίσουν να εξετάζουν το ενδεχόμενο να αγοράσουν bitcoin όταν η κεφαλαιοποίησή του φτάσει στα 500 δισ. δολάρια.
Αν γίνει αυτό τότε θα πρόκειται για τον βασικότερο καταλύτη που θα ανατρέψει τα πάντα σε σχέση με το κρυπτονόμισμα, ενισχύοντας τη νομιμότητα του νομίσματος και ενδεχομένως επιταχύνοντας την υποκατάσταση του χρυσού, τονίζει ο Lee. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι να «παίξει»κανείς το bitcoin, εκτός από την απευθείας επένδυση στο νόμισμα ή μέσω των ETF του bitcoin, συμπλήρωσε για να προσθέσει ότι «θα βρούμε άλλες ευκαιρίες στο μέλλον».mikrometoxos.gr