Τρίτη, Ιουλίου 18

ΝΔ: "Κατηγορώ" εναντίον Μαξίμου, με αιχμή την πραγματική οικονομία

ΝΔ: "Κατηγορώ" εναντίον Μαξίμου, με αιχμή την πραγματική οικονομία
Του Δημήτρη Γκάτσιου

Οι ευθείες βολές κατά του κυβερνητικού οικοσυστήματος για τα μείζονα ζητήματα της θεσμικής ατζέντας εξακολουθούν να δομούν ένα σημαντικό μέρος της γαλάζιας αντιπολιτευτικής ατζέντας. Εξίσου και οι αιχμές βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για κρίσιμες παραμέτρους της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα το μέτωπο των εργασιακών.
Όσο η οδός Πειραιώς αναμένει το ραντεβού-φωτιά στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου θα συζητηθεί η πρόταση για σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής, η οποία θα θέσει στο μικροσκόπιο την υπόθεση Καμμένου και των συνομιλιών που φέρεται να είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, με καταδικασμένο σε ισόβια για την υπόθεση του "Noor 1”, ο κ. Μητσοτάκης φέρνει, εκ νέου, στο προσκήνιο τη διαμορφωθείσα κατάσταση στην πραγματική οικονομία. Δομικά επιχειρήματα, όπως η έλλειψη ρευστότητας, τα λουκέτα στην αγορά, αλλά και η...μαύρη τρύπα της ανεργίας αναμένεται πως θα καταλάβουν θέση πρωταγωνιστική στις επαφές που θα έχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με πολίτες, κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του στη Λακωνία. Η αποδόμηση Μεγάρου Μαξίμου και πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε σκηνικό απώλειας καίριων αφηγημάτων, όπως η ρύθμιση του χρέους και η ένταξη της Αθήνας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετατρέπεται σε ένα από τα κορυφαία στοιχήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μαζί με την ανανέωση και διεύρυνση της παράταξης, αλλά και την επικοινωνία του προγράμματος για την έξοδο της χώρας από την παρατεταμένη κρίση, ο δρόμος μέχρι το επόμενο μεγάλο ορόσημο, αυτό της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, κρατάει το μηχανισμό της οδού Πειραιώς σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης. Άλλωστε, το μήνυμα Μητσοτάκη από το βήμα της τελευταίας συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής ήταν απόλυτα σαφές.
"Σας θέλω όλους στην πρώτη γραμμή", τόνισε, δείχνοντας πως η τακτική της επίθεσης κατά της συγκυβέρνησης θα συνεχιστεί και θα κορυφώνεται σε ένα πλαίσιο σκληρού πολιτικά Φθινοπώρου.
Η παρουσία του κ. Τσίπρα στο υπουργείο Εργασίας αποτέλεσε μία πρώτης τάξης ευκαιρία για τη Νέα Δημοκρατία να στραφεί κατά των μαξιμινών. "Θέλει μεγάλο θράσος, να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός και να θριαμβολογεί πάνω στα ψέματα, τα συντρίμμια και τις πρωτοφανείς πληγές που άνοιξε στο "σώμα” της ελληνικής κοινωνίας, με θύματα τους άνεργους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους”, τόνισε, σε δήλωσή του, ο αρμόδιος τομεάρχης, Γιάννης Βρούτσης. Όπως σχολίασε, άλλωστε, η οδός Πειραιώς, η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε ως αποτέλεσμα:
-Τη δραματική μείωση, πάνω από δύο μισθούς για όλους τους εργαζόμενους, μέσα από εξοντωτικούς φόρους (άμεσους και έμμεσους) και εισφορές, καθώς και δυο διαδοχικές μειώσεις του αφορολόγητου.
-Την απώλεια 200.000 θέσεων εργασίας, καθώς η ανεργία έπρεπε να κλείσει το Δεκέμβριο του 2016 στο 19,5% και τελικά έκλεισε στο 23,5%.
-Την απόλυτη κυριαρχία (για πρώτη φορά) στην αγορά εργασίας των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, έναντι της πλήρους απασχόλησης.
-Την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με απλή τρίμηνη προειδοποίηση.
-Την αθέτηση της υπόσχεσης για επαναφορά σε ισχύ των κλαδικών συμβάσεων.
-Τις εξοντωτικές, όπως τις χαρακτηρίζει, εισφορές σε ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες.
-Την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, καθώς και την κατάργηση των συντάξεων χηρείας.
-Τη...στάση πληρωμών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που φθάνει τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ και αφορά 139.000 κύριες συντάξεις, 127.000 επικουρικές και 63.000 εφάπαξ.
Σε αυτό καθαυτό το momentum της καθημερινότητας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσει τον κύκλο των περιοδειών του σε Αθήνα και περιφέρεια. Μετά τη Λακωνία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται το προσεχές Σαββατοκύριακο να επισκεφθεί την Καβάλα, όπου θα έχει συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες και θα συμμετάσχει σε ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες. Ήδη, οι δεσμεύσεις που έχει λάβει η οδός Πειραιώς για τους τομείς της οικονομίας, της Υγείας, της Ασφάλειας, της Δικαιοσύνης, της Εκπαίδευσης, του εθελοντισμού, του προσφυγικού και του περιβάλλοντος βρίσκονται στα χέρια 100.000 μελών του κόμματος, μέσα από μία ειδική έκδοση 32 σελίδων. Με τίτλο "Απρίλιος 2016-Ιούλιος 2017, για όσα έχουμε δεσμευτεί μέχρι σήμερα", η ειδική έκδοση συνοδεύεται από επιστολή του κ. Μητσοτάκη. "Το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι διεργασίες για την τελική επεξεργασία και παρουσίαση του προγράμματος με διαδικασίες διαβούλευσης σε ολόκληρη τη χώρα.
Οι ανοιχτές συναντήσεις του πρόεδρου της ΝΔ θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα, με όλους τους πολίτες, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις και η διαδικασία αυτή θα καταλήξει στο ετήσιο ανοιχτό Συνέδριο θέσεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του χρόνου και θα επικυρώσει το πρόγραμμα του κόμματος”, αναφέρουν πηγές της οδού Πειραιώς.  .capital.gr/