Πέμπτη, Ιουλίου 20

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει ορτινάντσες όλους τους δικαστικούς»

Επίθεση Ψαριανού προς τον πρωθυπουργό για τις προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης
Με αφορμή της δημόσιες επικρίσεις κυβερνητικών εναντίον δικαστικών αποφάσεων και ενεργειών και την προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης, ο βουλευτής Β΄ Αθηνών με το Ποτάμι Γρηγόρης Ψαριανός, έκανε την παρακάτω δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής:

Άναυδοι, παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό την απέλπιδα προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να ελέγξουν τη Δικαιοσύνη, τα Μέσα Ενημέρωσης, τους θεσμούς, τα πάντα. Να μιλάνε όλοι οι υπουργοί αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός για «θεσμικά εμπόδια». Γιατί δεν είναι μόνο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης. Είναι και ο πρωθυπουργός που τους καλύπτει και εμφανίζεται ακόμα χειρότερος από αυτούς στο πώς αντιμετωπίζει την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και τους θεσμούς. Παρακολουθούμε μία απόπειρα αλλαγής καθεστώτος, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, η προσπάθεια αυτή δεν θα ολοκληρωθεί, δεν θα το επιτρέψει κανένας μας, θα τελειώσει εδώ αυτή η ιστορία.
Διότι ο κύριος πρωθυπουργός και οι επιτελείς του δεν μπορούν να προσλάβουν όλους τους δικαστικούς στο Μαξίμου και στα υπουργεία για ορντινάντσες. Θα προσπαθήσουν να προσλάβουν όσους μπορέσουν, όπως μία κυρία προσφάτως, αλλά όλους δεν γίνεται.