Τετάρτη, Ιουλίου 19

Μπορούν να συμφωνήσουν Ρωσία και ΗΠΑ;


Οι νουνεχείς πολιτικοί παρατηρητές δεν πιστεύουν πως τα αντικρουόμενα συμφέροντα της Δύσης και του υπόλοιπου πλανήτη μπορούν να έρθουν σε συμφωνία ή να καταλήξουν σε οποιοδήποτε συμβιβασμό. Αυτό άλλωστε φάνηκε και στην συνάντηση μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Влади́мир Влади́мирович Пу́тин και του αχυρανθρώπου προέδρου(;) των ΗΠΑ, Donald John Trump, όπου επί της ουσίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ένας δεν εμπιστεύεται τον άλλο.


Οι Αμερικανοί είναι βέβαιο πως θα επιμείνουν στις προσπάθειές τους προκειμένου να παραμείνουν ο ηγεμόνας-"προστάτης" (με την κάκιστη έννοια του όρου) του πλανήτη. Από την άλλη πλευρά, η στάση των Ρώσων δεν είναι εύκολο να κατανοηθεί. Δείχνουν πως περιμένουν τα δείγματα καλής θέλησης εκ μέρους της Δύσης, αλλά στην πραγματικότητα κερδίζουν χρόνο για να ετοιμαστούν όσο καλύτερα γίνεται για μια μετωπική σύγκρουση. Το τι θα γίνει τελικά, μάλλον θα μας το αποκαλύψει ο χρόνος.

Ο Dr. Paul Craig Roberts κατακεραυνώνει για ακόμα μία φορά την Δυτική πολιτική και ιδιαίτερα την τακτική που ακολουθεί το παρακράτος, το οποίο διοικεί τις ΗΠΑ ασχέτως του ποιος είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος.

Σας παραθέτω αυτούσιο το άρθρο στην μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο:

Ο πρόεδρος Trump έχει βρεθεί αντιμέτωπος με την ίδια του την κυβέρνηση, που έχει στραφεί εναντίον του για χάρη της Hillary Clinton, της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής και των Ρωσοφοβικών μισθοφορικών Μέσων Ενημερώσεως που υπηρετούν το σύμπλεγμα στρατιωτικών – ασφαλείας και τους νεοσυντηρητικούς.

Φοβάμαι ότι o "Saker" και ο Finian Cunningham έχουν δίκιο. Τίποτα δεν μπορεί να βγει από την συνάντηση του Trump με τον Пу́тин, επειδή, όπως το θέτει ο Cunningham, «o Trump δεν έχει ελευθερία ή πραγματική εξουσία. Αυτοί που ελέγχουν πραγματικά την εξουσία στις ΗΠΑ θα εξασφαλίσουν ότι η εκστρατεία της Ρωσοφοβίας θα συνεχιστεί με περισσότερους ψευδείς ισχυρισμούς ότι η Μόσχα παρεμβαίνει για να υπονομεύσει τις Δυτικές δημοκρατίες. Ο Trump θα συνεχίσει να ζει κάτω από ένα σύννεφο από καχυποψίες που προκαλούνται από τα Μέσα Ενημέρωσης. Έτσι, θα συνεχιστεί και η agenda της αλλαγής καθεστώτος στην Συρία, ενώ επίσης θα συνεχιστεί η αντιπαράθεση με την Ρωσία. Οι προσωπικές απόψεις του Trump σχετικά με αυτά τα θέματα και προς τον Влади́мир Пу́тин είναι αμελητέες –πράγματι επουσιώδεις, για τις υπόγειες δυνάμεις εξουσίας».

Ο Cunningham επισημαίνει πως τα Αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης αντί να επαινέσουν την συνάντηση ως την αρχή της διαδικασίας για την εκτόνωση των υψηλών εντάσεων ανάμεσα σε δύο μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις, κατηγόρησαν τον Τrump ότι ήταν ευγενικός με τον Пу́тин.

Αυτό που λείπει από τα Μέσα Ενημέρωσης σε ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο, και ίσως και στην Ρωσία, είναι η συνειδητοποίηση ότι οι επικίνδυνες εντάσεις δεν ενορχηστρώνονται μόνο από την Hillary και την Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή, τους νεοσυντηρητικούς, το σύμπλεγμα στρατιωτικών – ασφαλείας των ΗΠΑ, αλλά και από τους διορισμένους του ίδιου του προέδρου Trump.

Η πρεσβευτής του Trump στον ΟΗΕ, Nikki Haley, και ο υπουργός Εξωτερικών του Trump, Rex Tillerson, ακούγονται ακριβώς όπως η Hillary Clinton, η Δημοκρατική Εθνική Επιτροπή, οι νεοσυντηρητικοί, η Washington Post, οι New York Times, το CNN και το υπόλοιπο του συνόλου των μισθοφορικών Μέσων Ενημέρωσης, που έχουν δεσμευτεί να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας μέχρι το σημείο του πυρηνικού πολέμου.

Την ίδια μέρα, που ο πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι «είναι καιρός να προχωρήσουμε στην εποικοδομητική συνεργασία με τη Ρωσία» και την επομένη που είπε «είχα μια τεράστια συνάντηση χθες με τον Πρόεδρο Пу́тин», η αφελής, ηλίθια Nikki Haley, που ο Trump διόρισε ως Πρεσβευτή των Ηνωμένων Εθνών, κοντράρισε δημοσίως τον πρόεδρο της, δηλώνοντας σθεναρά: «δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε τη Ρωσία και δεν θα εμπιστευτούμε ποτέ τη Ρωσία».

Η αδαής ηλίθια Haley είναι ακόμα στην θέση της, απόλυτη απόδειξη της αδυναμίας του Trump.

Η αδαής ηλίθια Haley έχει ξεπεράσει κατά πολύ την τρελαμένη πρεσβευτή του Οbama, την νεοσυντηρητική Samantha Power, κάνοντας τα πάντα για να καταστρέψει την προοπτική των κανονικών σχέσεων μεταξύ των δύο μεγάλων πυρηνικών δυνάμεων. Γιατί η Nikki Haley εργάζεται υπέρ της αντιπαράθεσης μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων που θα κατέστρεφε όλη τη ζωή στη γη; Τι συμβαίνει με τη Nikki Haley; Έχει άνοια; Έχει χάσει το μυαλό της, αν υποτεθεί ότι είχε ποτέ;

Πώς μπορεί ο πρόεδρος Τrump να ομαλοποιήσει τις σχέσεις με τη Ρωσία όταν όλοι οι υποψήφιοι του θέλουν να τις επιδεινώσουν μέχρι να καταλήξουν στον πυρηνικό πόλεμο;

Πώς ο πρόεδρος Trump θα βελτιώσει τις σχέσεις με την Ρωσία όταν στέκεται ανίσχυρος μπροστά στο "άδειασμα" από την δική του Πρέσβειρα στον ΟΗΕ; Σαφώς, ο Trump είναι ανίσχυρος, εντελώς ασήμαντος.

Εναρμονισμένος με τη Nikki Haley ήταν ο υπουργός Εξωτερικών του Trump, Rex Tillerson. Ο Tillerson, που φέρεται να είναι φίλος της Ρωσίας, εργάζεται επίσης υπερωριακά για να επιδεινώσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο πυρηνικών δυνάμεων, κοντράροντας δημοσίως τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και καθιστώντας σαφές ότι ο Trump είναι μόλις ένα τίποτα. Ο Tillerson, ένας κατάπτυστος, δήλωσε ότι η άρνηση του Пу́тин να παραδεχτεί ότι επέλεξε τον Τrump παρεμβαίνοντας στις εκλογές των ΗΠΑ «αποτελεί εμπόδιο στο να βελτιώσουμε την σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας και πρέπει να αντιμετωπιστεί ως προς το πώς θα διαβεβαιώσουμε τον Αμερικανικό λαό ότι η παρέμβαση στις εκλογές μας δεν θα συμβεί από την Ρωσία ή από οποιονδήποτε άλλο».

Η ανικανότητα του Trump φαίνεται από τους διορισμούς του. Δεν υπάρχει κανένας στην κυβέρνησή "του", που να τον υποστηρίζει. Όλοι τους εργάζονται για να τον υπονομεύσουν. Και αυτός κάθεται και twitterίζει.

Λοιπόν, πόσο αξίζει η πεποίθηση του Προέδρου Пу́тин ότι τώρα μπορεί να επιτευχθεί μια κατανόηση με την Washington; Ούτε τσακιστή δεκάρα. Ο Τrump έχει μηδενική εξουσία πάνω στην "κυβέρνησή του". Μπορεί να αντικρουστεί κατά βούληση από τους διορισμένους του. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ένα ανέκδοτο. Μπορείτε να τον βρείτε στον Twitter, αλλά πουθενά αλλού, όχι στο Oval Γραφείο να κάνει εξωτερική ή στρατιωτική πολιτική. Ο πρόεδρος twitterίζει και νομίζει ότι αυτό είναι πολιτική.

Η κυβέρνηση Trump καταστράφηκε όταν ο αδύναμος Donald Trump επέτρεψε στους νεοσυντηρητικούς να απολύσουν τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, στρατηγό Flynn. Ο Τrump δεν ανέκαμψε ποτέ. Η "διοίκηση" του στελεχώνεται από βίαιους Ρωσοφοβικούς. Οι πόλεμοι είναι το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να προκύψει από αυτή την τακτική.

Γνωρίζουμε δύο πράγματα για την υποτιθέμενη Ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές ανάμεσα στον Trump και στην Hillary. Το ένα είναι ότι ο John Brennan, ο διευθυντής της CIA του Οbama και ο διευθυντής του FBI Comey, πάλι του Οbama, υπαινίχθησαν επανειλημμένα ότι ο Τrump εκλέχθηκε με Ρωσική παρέμβαση στις εκλογές. Το άλλο είναι ότι η κατηγορία είναι ψευδής. Ούτε η CIA, ούτε το FBI έχουν παράσχει αποδείξεις ότι συνέβη οποιαδήποτε παρέμβαση. Πράγματι, μήνες αργότερα, ο ειδικός εισαγγελέας, ο πρώην διευθυντής του FBI, δεν μπορεί να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία. Το όλο θέμα είναι μια απάτη, αλλά είναι σε εξέλιξη. Δεν θα τελειώσει, καθώς έχει σχεδιαστεί για να υπονομεύσει τον πρόεδρο Trump καθώς και τους ανθρώπους που τον εξέλεξαν. Το μήνυμα είναι: «Ο Trump δεν είναι για την Αμερική. Ο Trump είναι για την Ρωσία».
Αυτό είναι απίστευτο! Η NSA έχει παρακολουθήσεις όλων των διαβιβαζόμενων δεδομένων. Εάν η Ρωσία παρενέβαινε στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, τα αποδεικτικά στοιχεία θα ήταν προφανή και άμεσα διαθέσιμα.

Παρά τα προφανή ψέματα που είπαν οι Brennan και Comey, οι New York Times, η Washington Post, το CNN, το MSNBC και το υπόλοιπο των αποβλήτων, κανείς δεν συνελήφθη και κανείς δεν οδηγήθηκε σε δίκη για τις προσπάθειές τους να ανατρέψουν τον εκλεγμένο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ανύπαρκτος. Μια φιγούρα ανίκανη να δράσει ανεξάρτητα από το παρακράτος που τον ελέγχει.

Αν ο Влади́мир Пу́тин πιστεύει πραγματικά ότι στην συνάντησή του με το Τrump μπορούν πλέον να αρθούν όλες οι ενορχηστρωμένες ψευδείς κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας και να αποκατασταθούν οι φυσιολογικές σχέσεις, τότε πετάει στα σύννεφα. Η Nikki Haley λέει ότι οι ΗΠΑ δεν θα εμπιστευθούν ΠΟΤΈ την Ρωσία. Εάν ο Пу́тин εμπιστεύεται την Washington, η Ρωσία θα καταστραφεί. Και ο υπόλοιπος κόσμος μαζί με την Ρωσία.
http://voloudakis.blogspot.gr