Τρίτη, Ιουλίου 11

«Ούτε τα προσχήματα δεν μπορούν να κρατήσουν η μέχρι χθες.... δικαιοσύνη; διορίστηκε στο γραφείο του Τσίπρα ! ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ =ΕΝΑ !

Αντιδράσεις για το διορισμό της Βασ. Θάνου στο γραφείο Τσίπρα

Αντιδράσεις για το διορισμό της Βασ. Θάνου στο γραφείο Τσίπρα
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου ως επικεφαλής του νομικού τμήματος του πρωθυπουργικού γραφείου, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών και να εκφράζουν τις ανησυχίες τους. 

Σε ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία» ενώ παράλληλα τονίζει ότι «αποδεικνύεται έμπρακτα ότι για αυτήν την κυβέρνηση δεν υφίσταται στην πράξη καμία έννοια διάκρισης των εξουσιών». Στη σκληρή ανακοίνωσή του, το «γαλάζιο» κόμμα μιλάει για «θεσμική εκτροπή».

«Οι κραυγές αγωνίας των δικαστών και των εισαγγελέων δεν συγκινούν την παρέα του Μαξίμου. Στην αγωνία τους να “εξυπηρετήσουν” και να “εξυπηρετηθούν” δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Η συνέχιση των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη δυναμιτίζει το ίδιο το δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας και αγγίζει πια τα όρια της θεσμικής εκτροπής. Η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν θα τους το επιτρέψουμε.

Θα σταθούμε απέναντι στα σκοτεινά τους σχέδια» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΝΔ.
Με τη σειρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την ανησυχία του και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για τη διάκριση των εξουσιών.

«Η μετακίνηση της κυρίας Θάνου από τη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου στη θέση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα εντείνει τις ανησυχίες μας για το πού οδηγείται η χώρα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν κανένα όριο αυτοσυγκράτησης και αδιαφορούν εντελώς για αυτό που αποτελεί θεμέλιο μιας δημοκρατικής πολιτείας, δηλαδή την διάκριση των εξουσιών. Το Ποτάμι αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένο για το γεγονός ότι αντιμετώπισε εδώ και καιρό την κ. Θάνου όχι ως ανώτατη δικαστικό αλλά ως όργανο της κυβέρνησης. Είναι θλιβερό ότι υπάρχουν δικαστές - ευτυχώς λίγοι ελπίζουμε - που είναι έτοιμοι να δώσουν γη και ύδωρ στην εκτελεστική εξουσία κυνηγώντας θέσεις, αδιαφορώντας για το κακό που προκαλούν στην δικαιοσύνη και τα αρνητικά μηνύματα που εκπέμπουν στην κοινωνία».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αντρέας Λοβέρδος με ανάρτηση του στο twitter κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν κρατά ούτε τα προσχήματα.

«Ούτε τα προσχήματα λίγο πριν το τέλος.  Διορισμός Β.Θάνου στο γραφείο του Π/Θ: Σημείο κατάρρευσης και παρακμής», έγραψε.