Παρασκευή, Ιουλίου 28

Ο Γιώργος Καμίνης εκθέτει την Ελλάδα

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα: Αυτή είναι μια αυτονόητη διαπίστωση, που συμπεριλήφθηκε στην καθομιλουμένη όταν θεωρήθηκε από μερίδα των κατοίκων της περιφέρειας, οι οποίοι πληρώνουν τους ίδιους φόρους με τους Αθηναίους, ότι το κράτος στήθηκε, εξυπηρετεί και μεροληπτεί υπέρ της Αθήνας.

Ωστόσο, σήμερα, αυτή η φράση έχει γίνει αποδεκτή -για εντελώς διαφορετικούς λόγους- και από τα εκατομμύρια των τουριστών, οι οποίοι διεκπεραιώνονται στο σύνολο της επικράτειας μέσω των Αθηνών. Οι φίλοι της χώρας, εκείνοι οι οποίοι προτιμούν την πατρίδα μας για να περάσουν τις διακοπές τους, έχουν ακριβώς τις ίδιες αισθήσεις με τις δικές μας και, μέσες - άκρες, διαθέτουν παρόμοια αντίληψη περί του άσχημου και του ωραίου, του καλού και του κακού, του υγιεινού και του ανθυγιεινού.
Οποιος κάνει μια ειλικρινή συζήτηση με ξένους επισκέπτες και ζητήσει την άποψή τους για την Αθήνα θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα γοητεύει, σαγηνεύει και υποχρεώνει τους ανθρώπους να την αγαπήσουν και να αποθηκεύσουν τις αναμνήσεις τους από εκείνη στα πιο περίβλεπτα σημεία της συνείδησής τους, αλλά η Αθήνα απογοητεύει - στα περισσότερα σημεία που δεν σχετίζονται με τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της.
Οι τουρίστες εγκωμιάζουν τα αρχαία μας και οικτίρουν τους κατοίκους της πρωτεύουσας για τους χιλιάδες αστέγους που περιφέρονται αβοήθητοι, για τη λαίλαπα των γκράφιτι, τα βρόμικα πεζοδρόμια, τη δυσωδία που αναδίδεται σε κεντρικά σημεία της πόλης, το όργιο του παρεμπορίου, τα εγκαταλειμμένα κτίρια και την εικόνα της παρακμής και της μιζέριας, που κυριαρχεί εκεί όπου θα έπρεπε να υπάρχουν τάξη, κάλλος, αρμονία και αίσθηση ασφάλειας.
Ο δήμαρχος είναι απών. Ο Γιώργος Καμίνης δεν υπάρχει στην πόλη. Οπου πρέπει να δράσει και να φανεί το έργο που οφείλει να αφήνει πίσω του κάθε δήμαρχος εκείνος προβάλλει ανούσιες φλυαρίες και δικαιολογίες, τις οποίες δεν πιστεύουν ούτε τα μικρά παιδιά. Η απραξία του και η ηχηρή απουσία του από τις εξελίξεις δεν εκθέτουν μόνο την πόλη, αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη. Η περίοδος της δημαρχίας του είναι ένα μεγαλοπρεπές τίποτα.dimokratianews.gr/