Τετάρτη, Ιουλίου 19

Οι κάτοικοι λιμοκτονούν, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζει στη χλιδή: Δείτε τι πλούτο κρύβει

Αλλά που βρίσκει ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας τα χρήματα για όλα αυτά σε μια χώρα που της έχουν επιβληθεί εδώ και χρόνια κυρώσεις από τον ΟΗΕ; Και από που προμηθεύεται τα είδη πολυτελείας; 
Σύμφωνα με έκθεση του MIT (Massachusetts Institute of Technology) που επικαλείται το CNN το σημαντικότερο ρόλο παίζει η Κίνα, απ’ όπου προήλθε το 85% των εισαγωγών της Βόρειας Κορέας το 2015….


Αλλά υπάρχουν κι άλλες χώρες που βοηθούν την Πιονγιάνγκ να επιπλεύσει… 
Το 2008 η Βόρεια Κορέα εισήγαγε από το εξωτερικό προϊόντα συνολικής αξίας 4,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το 45% των οποίων προήλθε από την Κίνα και το 26% από την Ινδία. Δύο χρόνια αργότερα, το 2010, το 7,5% των βορειοκορεατικών εισαγωγών προήλθε από την Αίγυπτο και το 6% από τη Νότια Αφρική. Ωστόσο, από το 2011 και μετά η Κίνα έχει αναδειχθεί σε σημαντικότερο εταίρο του κομμουνιστικού καθεστώτος. 

[embedded content]

O Κιμ Γιονγκ Ουν σε fitness center 
Ενώ το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους οι εμπορικές συναλλαγές της Κίνας με τη Βόρεια Κορέα -συνολικού ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ- παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 10% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι εισαγωγές της Κίνας από τη Βόρεια Κορέα μειώθηκαν κατά 13%, ενώ οι εξαγωγές της αυξήθηκαν κατά σχεδόν 30%. 
Το Πεκίνο επιμένει ότι πουλάει μόνον προϊόντα που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των κυρώσεων, αλλά πολλοί ειδικοί διερωτώνται γιατί η Βόρεια Κορέα ανέχεται ένα τόσο μεγάλο εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα. Μήπως γίνονται εν κρυπτώ κι άλλες συναλλαγές; 
Το ερώτημα είναι από που προέρχονται τα χρήματα για την εξωφρενικά πολυτελή ζωή του Κιμ Γιονγκ Ουν; 
Πολυτελές γιοτ 
Το γιοτ του, ένα “ Princess 95MY” μήκους 60 μέτρων, κοστίζει πολύ πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ. 

Ο φίλος του, ο διάσημος Αμερικανός μπασκετμπολίστας Ντένις Ρόντμαν, το περιέγραψε ως «διασταύρωσε οχηματαγωγού και σκάφους της Disney”. Το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο από τον ιταλικό οίκο Fendi. 

Πηγή