Παρασκευή, Ιουλίου 21

«Δεν πρόλαβε να περάσει μία εβδομάδα από τον διορισμό της στο Μέγαρο Μαξίμου και η κυρία Θάνου ξεκίνησε να δικαιολογεί τα ... οδοιπορικά της»

ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ...η Βασιλική Θάνου, με το που ανέλαβε, επισκέφθηκε την Ξένη Δημητρίου στο γραφείο της

Φωτογραφία: EUROKINISSI
Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν επικεφαλής του νομικού γραφείο του Πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου, επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, την Εισαγγελέα του Α. Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου.
Η επίσκεψη αυτή της κυρίας Θάνου, με την νέα της ιδιότητα, προκαλεί ερωτήματα καθώς γίνεται σε μια συγκυρία φορτισμένη πολλαπλώς κατά την οποία η κυβέρνηση έχει ανοίξει πολλά μέτωπα, κυρίως εκείνο με την Δικαιοσύνη.

Οι παρεμβάσεις και οι επιθέσεις κατά δικαστικών λειτουργών και των αποφάσεών τους από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη - προεξάρχοντος του Πρωθυπουργού – έχουν δημιουργήσει τεταμένο κλίμα και ποικίλες συζητήσεις ως προς την αναγκαιότητα ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης από την εκτελεστική εξουσία.
Επιπροσθέτως, μόλις την Τετάρτη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου ανακίνησε εκ νέου την υπόθεση Γεωργίου ζητώντας να αναιρεθεί το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, για «νομικούς λόγους».
Κύκλοι αντιπολίτευσης δείχνουν να εκπλήσσονται και εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την συνάντηση αυτή.
ΝΔ: Αρχισε να δικαιολογεί τα... οδοιπορικά της
Επίθεση στην πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου με αφορμή την συνάντησή της με την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, εξαπολύει με ανακοίνωση της η ΝΔ.
 «Δεν πρόλαβε να περάσει μία εβδομάδα από τον διορισμό της στο Μέγαρο Μαξίμου και η κυρία Θάνου ξεκίνησε να δικαιολογεί τα ... οδοιπορικά της», αναφέρει και προσθέτει: «Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και μέχρι πρότινος πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου, συναντήθηκε, σήμερα, με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου».
 Ποιό ήταν το περιεχόμενο της συνάντησης; ρωτά η ΝΔ και καταλήγει:
 "Με ποιό δικαίωμα η κυρία Θάνου συναντά την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου χωρίς να ανακοινώνεται η συνάντηση και το περιεχόμενό της;».

Πηγή: iefimerida.gr