Δευτέρα, Ιουλίου 31

Τσίπρας, Μπόμπολας, Σαββίδης... εις σάρκα μίαν

Μια όμορφη και άκρως διδακτική ιστορία θα σας περιγράψουμε σήμερα ως συνέχεια του σκανδάλου με την υπογραφή Τσίπρα, Μπόμπολα, Ιβάν Σαββίδη. Θα μπορούσε να έχει τίτλο «έτσι γίνονται οι business στα χρόνια της ηθικής αριστεράς».

Πώς δηλαδή ένας επιχειρηματίας που έδωσε «γη και ύδωρ» στο Μαξίμου, χρεοκοπεί την εταιρεία του, βάζει φέσι 160 εκατ. στις τράπεζες, δηλαδή στον ελληνικό λαό,
αφήνει στο δρόμο 500 οικογένειες στις οποίες χρωστά ένα σκασμό λεφτά, αλλά στο τέλος αυτός κάνει πάλι παιχνίδι.
Στην πιάτσα υπάρχει μια φράση που λέγεται «δόλια πτώχευση». Ένας επιχειρηματίας δολίως βάζει λουκέτο στην εταιρεία του και φεσώνει όλο τον κόσμο. Αντί, όμως, να πάει φυλακή, να του δημεύσουν την περιουσία ή στην καλύτερη γι’ αυτόν να τον διαπομπεύσουν και να μην τον αφήνουν να κυκλοφορήσει, ο εν λόγω επιχειρηματίας συνεχίζει τη ζωή του. Πάει διακοπές στα νησιά, χειμερινό σκι, σπιταρόνα στο Ψυχικό, αυτοκίνητα και κυρίως: Τεράστιοι λογαριασμοί στο εξωτερικό.
Στα χρόνια της Αριστεράς ψηφίστηκε και ο εξωδικαστικός μηχανισμός και οι αλλαγές στον πτωχευτικό κώδικα. Οι τράπεζες έχουν δικαίωμα να κυνηγήσουν τους επιχειρηματίες που δολίως πτώχευσαν τις εταιρείες τους. Μπορούν να δεσμεύσουν λογαριασμούς, να ανοίξουν λογαριασμούς στο εξωτερικό, να δεσμεύσουν συμμετοχές σε άλλες εταιρείες, να πάρουν τα σπίτια τους, τα αυτοκίνητά τους, τα… βρακιά τους τα ίδια. Διότι με τόσες ανακεφαλαιοποιήσεις που πλήρωσε ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να πληρώνει τα σπασμένα των χρεοκοπημένων εταιρειών, πλουσίων μετόχων.
Πάμε λοιπόν στην ιστορία για το πώς γίνονται οι δουλειές με την Αριστερά. Χθες ο επιχειρηματίας Μπόμπολας, ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες και «κολλητός» Τσίπρα, Παππά και λοιπού αριστερού σιναφιού, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης της εταιρείας Έθνος Α.Ε. που έβγαζε τις εφημερίδες του. Προηγουμένως είχαν πουληθεί οι τίτλοι του Έθνους και της Ημερησίας στον Σαββίδη έναντι μόλις 2,8 εκατ. ευρώ, κοψοχρονιά δηλαδή και με τις τράπεζες και τους εργαζόμενους να έχουν τεράστια χασούρα.
Η αίτηση πτώχευσης θα εκδικαστεί στις 20 Σεπτεμβρίου και θα οριστεί σύνδικος ο οποίος θα απολύσει τους πάνω από 200 εργαζόμενους που έμειναν με επίσχεση εργασίας να διεκδικούν δεδουλευμένα έξι μηνών και αποζημιώσεις. Διεκδικήσεις από τον Μπόμπολα κι όχι από το νέο ιδιοκτήτη των εφημερίδων. Ο κακόμοιρος ο Μπόμπολας, όμως, δηλώνει… φτωχός, ότι δεν έχει να πληρώσει.
Θα πάει λοιπόν σε πτώχευση, οι εργαζόμενοι θα περιμένουν πότε θα απολυθούν και πότε θα πάρουν τον κόπο τους, τον ιδρώτα τους. Σε ένα, δύο, πέντε χρόνια; Για να καταλάβετε, μόλις πριν από μερικές ημέρες βγήκε απόφαση για πληρωμή δεδουλευμένων από το 2012 στους εργαζόμενους του ομίλου Λυμπέρη ο οποίος πτώχευσε την εταιρεία, έφτιαξε άλλη με τα ίδιο αντικείμενο και πέταξε στο δρόμο τόσο κόσμο.
Η αγορά βοά για το τι σχεδιάζει ο Μπόμπολας. Και δεν είναι απλά φήμη αλλά πραγματικότητα. Ο νέος αγοραστής, Σαββίδης, με τις ευλογίες του Μαξίμου έχει παραδώσει μυστικά το management των εφημερίδων που φαντάζεστε; Μα στον Μπόμπολα και τη σύζυγο οι οποίοι σχεδιάζουν την επαναλειτουργία των φύλλων φτιάχνοντας λίστα με εκλεκτούς. Αυτούς που σαν γυμνοσάλιαγκες σύρθηκαν τους τελευταίους μήνες στην πόρτα της… αγίας οικογένειας και προσκύνησαν το αφεντικό.
Οι λίστες ετοιμάζονται ώστε να εκδοθούν οι νέες (παλιές) εφημερίδες Έθνος και Ημερησία με… κεντροαριστερό προφίλ ή για να ακριβολογούμε με τον κόσμο στα… τέσσερα να προσκυνά τον άγιο Αλέξη Τσίπρα.
Το ερώτημα είναι απλό: Είναι ή όχι δόλια η πτώχευση της εταιρείας Έθνος Α.Ε. από τη στιγμή που πίσω από τις κουρτίνες της νέας εταιρείας είναι ο Μπόμπολας, αυτός δηλαδή που την χρεοκόπησε; Κι αν είναι έτσι θα επιτρέψει η δικαιοσύνη και οι τράπεζες (που τρώνε μεγάλο φέσι) να ξαναβγάλει τις εφημερίδες ο μεγαλύτερος «τζαμπατζής» εκδότης των τελευταίων ετών;
Γιατί η κυβέρνηση της αριστεράς με την ηθική της καλύπτει όλο αυτό το σκάνδαλο; Γιατί γράφει στα παλιά της τα παπούτσια εκατοντάδες εργαζόμενους αλλά και όλο τον ελληνικό λαό που θα φορέσει το φέσι του Μπόμπολα;
Η απάντηση είναι προφανής. Πιστεύουν στο Μαξίμου ότι έχοντας τον Σαββίδη και τον Μπόμπολα μαζί τους, έχοντας ένα εκδοτικό συγκρότημα δικό τους, θα μπορέσουν να σταματήσουν την κατρακύλα τους. Κούνια που τους κούναγε. Η Νέμεσις θα είναι πολύ βαριά.
Και για την κυβέρνηση που καλύπτει το έγκλημα, και για τους επιχειρηματίες που έστησαν αυτή την απάτη. Ίσως ήρθε η ώρα να πάει φυλακή και κανένας εκδότης. Ίσως ήρθε η ώρα να χάσει το σπίτι του και να του δημευτούν τα εκατομμύρια που έχει σε λογαριασμούς σε Ελβετία, Μάλτα ή Παναμά.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Αλέξη ακούς;