Τετάρτη, Ιουλίου 5

Κατόπιν μεγάλης προσπάθειας ο Μπολσεβίκος Αλεξέι Τσιπρόφ κατάφερε να πετύχει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του, έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους

Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι για μια ακόμη χρονιά

Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι για μια ακόμη χρονιά

Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι για μια ακόμη χρονιά γεγονός που καταδεικνύει το εμφανές χάσμα και τις ανισότητες σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση Wealth -X, πολίτες του κόσμου που στην κατοχή τους είχαν πάνω από 30 εκ. δολ, είδαν
την περιουσία τους να αυξάνεται κατά 3,6%.  Ο συνολικός τους πλούτος αυξήθηκε κατά 1,5% στα $27 τρισ.  Oι ΗΠΑ είναι πρώτες στη λίστα με τις 30 χώρες με τους περισσότερους κατοίκους με περιουσία άνω των $30 εκατ. και ακολουθεί δεύτερη η Ιαπωνία.
Ο συνολικός τους πλούτος αυξήθηκε κατά 1,5% στα $27 τρισ.  Oι ΗΠΑ είναι πρώτες στη λίστα με τις 30 χώρες με τους περισσότερους κατοίκους με περιουσία άνω των $30 εκατ. και ακολουθεί δεύτερη η Ιαπωνία.
Αν και ο αριθμός των ατόμων με περιουσία άνω των $30 εκατ. αυξήθηκε πέρυσι, οι δισεκατομμυριούχοι δεν είχαν τόσο καλή επίδοση. Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων υποχώρησε 3% πέρυσι, στους 2.397.
Στην Κίνα, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων διολίσθησε κατά 4,3% στους 249. Στη Γερμανία, οι δισεκατομμυριούχοι ήταν 129, κατά 1% λιγότεροι, ενώ ο πλούτος τους μειώθηκε κατά 13% στα $368 δισ.
Στις ΗΠΑ ωστόσο, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 6% στους 620, ενώ ο πλούτος τους αυξήθηκε κατά 4,6% στα $2,6 τρισ.