Και το «πραξικόπημα» κύριε;


Real opinions

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε ανοικτά για πραξικόπημα κι εμείς γιορτάζαμε χτες την… αποκατάσταση της Δημοκρατίας. 
Τόσο δύσκολο ήταν να υπάρξει μία διάψευση; 
Να πούνε ότι ο Βαρουφάκης είναι ένας ψεύτης! Εκτός κι αν φοβούνται τις ηχογραφήσεις. 
Αρχίζουμε να υποψιαζόμαστε γιατί επιτέθηκαν στη Δικαιοσύνη. Πρέπει να ήξεραν και θέλησαν να προλάβουν, ώστε να μπορούν να βαπτίσουν «πολιτική» οποιαδήποτε παρέμβαση εισαγγελέα. Ο κορυφαίος υπουργός της πρώτης Αριστερής κυβέρνησης γράφει στο βιβλίο του το εξής:
«Εκείνη τη στιγμή ο Αλέξης μου εκμυστηρεύθηκε κάτι που δεν περίμενα. Μου είπε ότι φοβόταν να μην πάμε στου Γουδή, αν επιμέναμε […] Μετά υπαινίχθηκε ότι ετοιμαζόταν κάτι σαν πραξικόπημα και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Στουρνάρας και οι μυστικές υπηρεσίες ήταν σε συναγερμό». Μιλάει για πραξικόπημα! 
Ποιος το ετοίμαζε; Τι ακριβώς είχαν σχεδιάσει; 
Θα μιλήσουν οι στρατιωτικοί που συμμετείχαν εκείνες τις κρίσιμες ημέρες σε συσκέψεις στο υπουργείο Άμυνας; Άκουσαν κάτι; Δεν πήραν χαμπάρι; 
Ισχύουν οι καταγγελίες Βαρουφάκη; Τι ακριβώς ειπώθηκε στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο υπουργείο; 
Πως θα αντιμετώπιζαν τις βέβαιες λαϊκές αντιδράσεις στην απόφασή τους να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση;
Ο τότε αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Μιχαήλ Κωσταράκος θα πρέπει να μας πει αν γνωρίζει ποιοι ετοίμαζαν αυτό το περίφημο «κάτι σαν πραξικόπημα».
Κι αν ναι γιατί δεν τους συνέλαβαν; 
Εκτός κι αν λέει ψέματα ο Γιάνης! Αν δεν λέει ψέματα, το ερώτημα είναι αν είχαν τις ίδιες πληροφορίες με τον Γιάνη και αν τις είχαν γιατί δεν τους κατήγγειλαν, όπως είχαν υποχρέωση. 
Αν (τονίζουμε το αν) η ηγεσία του στρατού έλαβε γνώση πληροφοριών ότι υπήρχε κίνδυνος κατάλυσης του πολιτεύματος, θα έπρεπε να έχει ενημερώσει την Δικαιοσύνη. Να θυμίσουμε ότι οι μόνες διαταγές που μπορεί κάποιος να απορρίψει είναι αυτές που σχετίζονται με την παραβίαση του Συντάγματος. 
Ξέρανε τι έπρεπε να κάνουν. Δεν μπορούν να ισχυριστούν το αντίθετο.
Μαθαίνουμε σήμερα από το νέο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη ότι για πρώτη φορά μετά το 1967 κάποιοι ήσαν έτοιμοι να κάνουν πραξικόπημα. 
Αν αυτό δεν είναι θέμα για να το διερευνήσει ένας εισαγγελέας, ας αποφασίσουμε τότε ότι δεν υπάρχει Δικαιοσύνη. Πράγμα το οποίο μας είναι πολύ δύσκολο να το φανταστούμε. Εδώ βρέθηκε ένας Σαρτζετάκης να τα βάλει με το μετεμφυλιακό κράτος… Είναι πάρα πολύ σοβαρή η καταγγελία του Βαρουφάκη για να την αφήσει κανείς να πέσει χάμω πίσω από παραδοχές του τύπου ότι είναι ψεύτες αλλά όχι κλέφτες ή ότι έκαναν λάθος επιλογές στα πρόσωπα. 
Εκείνο που πρέπει να συμβεί είναι να ξεδιαλύνει πλήρως αυτή η υπόθεση. Οτιδήποτε άλλο αφήνει βαριές σκιές στην ίδια την Δημοκρατία μας.
Ποιοι ετοίμαζαν πραξικόπημα; Δεν πρέπει να λογοδοτήσουν; 
Εκτός κι αν όλα αυτά είναι μία φούσκα. 
Θα ήμασταν ευτυχείς να συνέβαινε τελικά αυτό. Δηλαδή, τίποτα! 
Ιδού λοιπόν ο Γιάνης, τα γραπτά του και οι ηχογραφήσεις του. 
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, όπως θα έλεγε και ο πρόεδρος Αλέξης… Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr
Πηγή