Πέμπτη, Ιουλίου 6

Φθινοπωρινή σύναξη των Προέδρων: Ομπάμα, Ολάντ, Στάινμαγερ στην Αθήνα το Σεπτέμβρη!


ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
Προκόπης Παυλόπουλος | Ειδήσεις: Κέντρο σύναξης σημαντικών προσωπικοτήτων θα αποτελέσει η Αθήνα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη,

αφού μετά από πρωτοβουλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, αρκετοί νυν και πρώην Πρόεδροι θα επισκεφτούν την ελληνική πρωτεύουσα.


Στο πλαίσιο σημαντικού φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2017, θα έρθουν στην Αθήνα οι Πρόεδροι της Ιταλίας Ματαρέλα, της Πορτογαλίας Κοέλιο, ίσως και ένας-δύο ακόμα.
Αξιοποιώντας αυτό το γεγονός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα οργανώσει ένα άλλο (άτυπο, αλλά πάρα πολύ ουσιαστικό) φόρουμ, αυτό των Προέδρων, όπου θα λάβουν μέρος οι Ματαρέλα, Κοέλιο και όποιος άλλος Πρόεδρος παραβρεθεί στην ελληνική πρωτεύουσα.
Άλλωστε, τον Προκόπη Παυλόπουλο με τους (μη εκτελεστικούς) αυτούς ομολόγους του τον συνδέει και μια προσωπική φιλία, εδραζόμενη και στην κοινή πανεπιστημιακή προέλευση και πορεία τους, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στις συναντήσεις που είχε μαζί τους πριν λίγο καιρό.
Λίγο αργότερα, περί τα τέλη του Σεπτέμβρη, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το παγκόσμιας εμβέλειας Athens Democracy Forum, που οργανώνεται απ’ τους New York Times.
Σε αυτό το φόρουμ θα έχουμε επίσης την παρουσία σημαντικότατων προσωπικοτήτων.
Ήδη από πέρσι, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα, Πρόεδρος τότε των ΗΠΑ, είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, δέχτηκε και αποδέχτηκε ασμένως την πρόσκληση του Προκόπη Παυλόπουλου να είναι εδώ τον Σεπτέμβρη του 2017, στα πλαίσια του προαναφερθέντος φόρουμ.
Και αναμένεται να έρθει.
Αλλά σε αυτό το φόρουμ έχει επίσης προσκληθεί κι ένας άλλως πρώην Πρόεδρος, ο Φρανσουά Ολάντ της Γαλλίας.
Μάλιστα δεν αποκλείεται να έρθει με την… ανεπίσημη αγαπημένη του, την ηθοποιό Ζιλί Γκαγιέ με την οποία έχει σχέση απ’ την εποχή που ήταν ήδη Πρόεδρος, η αποκάλυψη της οποίας προκάλεσε θύελλα και… χωρισμούς απ’ την τότε επίσημη σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ.
Άλλος προσκεκλημένος στο Athens Democracy Forum είναι ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, ο οποίος επίσης συνδέεται με προσωπική φιλία με τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Κατ’ αρχάς, ο Γερμανός Πρόεδρος είχε προσκληθεί στο «φόρουμ των Προέδρων» στις 5-6 Σεπτέμβρη. Όμως στο βαθμό που είχε πρόσκληση και για το Athens Democracy Forum θα έρθει τότε και θα έχει τότε συνάντηση με τον Έλληνα Πρόεδρο.
Σημειώνεται επίσης, ότι τόσο ο Μπαράκ Ομπάμα όσο και ο Φρανσουά Ολάντ είναι πολύ πιθανό να συνδυάσουν την εδώ παρουσία τους με ολιγοήμερες διακοπές στη χώρα μας, αφού άλλωστε ο Σεπτέμβρης προσφέρεται για διακοπές. 
http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/804082/fthinoporini-synaxi-ton-proedron-ompama-olant-stainmager-stin-athina-to-septemvri#ixzz4llMM2Vrpfonaklas.