Κυριακή, Ιουλίου 9

Προκλητικό θράσος Συριζαίικου στελέχους

 Του Γ. Γ.

Το θράσος ποτέ δεν έλειψε από τους Συριζαίους, αλλά κάποιες φορές ξεπερνάει τα όρια της προκλητικότητας όπως στην σημερινή περίπτωση της δημοτικής συμβούλου Ζωγράφου Βάσως Καλποδήμου.
Με αφορμή λοιπόν την παρέμβαση που έκαναν μέλη του «Ρουβίκωνα» και της «Κόκκινης Γραμμής» στο γραφείο της δημάρχου γιατί «διάφοροι καρεκλοκένταυροι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέσα από την άνεση των κλιματιζόμενων γραφείων τους, επέβαλαν στους
εργαζόμενους στην καθαριότητα να δουλεύουν διπλοβάρδιες, αδιαφορώντας πλήρως για τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες» γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 62χρονης εργάτριας, το προαναφερόμενο κυβερνητικό στέλεχος ζητάει και τα ρέστα.

Με ανάρτηση της λοιπόν στο f/b η κυρία Καλποδήμου μας γράφει μεταξύ άλλων:
«Ειναι χτυπημα κατω απο τη μεση η πολιτικη στοχοποιηση της Δημάρχου Ζωγράφου,απο συγκεκριμένους πολιτικούς χωρους για την τραγικη απώλεια της εργαζόμενης στην καθαριότητα Ντανιελας...   Αντι λοιπόν μεγαλοι επαναστάτες,εκ του ασφαλου,να στοχοποιειτε λάθος ανθρωπους,δειτε τηνπραγματικοτητυ και ας .αγωνιστούμε να καταργηθουν οι μνημονιακοι νομοι που μας εχουν φέρει εργατικο μεσαίωνα».

Μάλιστα. Οι «μνημονιακοι νομοι που μας εχουν φέρει εργατικο μεσαίωνα», όπως πολύ σωστά λέτε κυρία Καλποδήμου, από τον ουρανό έχουν πέσει γραμμένοι σε κάποια πλάκα του Μωυσή; 
Δεν υπάρχει κάποια κυβέρνηση που ψήφισε νέο μνημόνιο και κατά συνέπεια την εφαρμογή τέτοιων αντιλαϊκών νόμων που εξαθλιώνουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα;
Και η δημοτική αρχή Ζωγράφου δεν στηρίζει την κυβερνητική πολιτική;

Οσο αφορά το έγκλημα που στοίχισε την ζωή της εργάτριας Ντανιέλα, κυρία Καλποδήμου, να σας θυμίσουμε ότι η δημοτική αρχή Ζωγράφου προσαρμοζόμενη απόλυτα  με τις εφαρμοζόμενες μνημονικές κυβερνητικές πολιτικές κώφευε τον Φλεβάρη όταν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απεργούσαν ζητώντας  το αυτονόητο: Να τους παρέχει ο δήμος τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.
Ηταν η εποχή που η παράταξη ΔΑΣ κατάγγειλε την προκλητική στάση της δημοτικής αρχής που συνέχιζε και συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων δημοτικών αρχών, «που στόχο έχουν τη μείωση του κόστους εργασίας αδιαφορώντας για την ασφάλεια και την υγεία των συναδέλφων».

Από giorgis

 http://tsak-giorgis.blogspot.gr/