Τετάρτη, Ιουλίου 26

Βασιλική Θάνου: Δίνουν την εντύπωση ότι εμπλέκονται δικαστές σε κομματικά παιχνίδια...---Αυτό το.... διαψεύδω εγώ με τη θέση μου στο γραφείο του Πρωθυπουργού και αρχηγού του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ !

Αυτά ....για να μπαίνουν μερικά πράγματα στη θέση τους....

Επίθεση από την διευθύντρια του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού και κατά του προέδρου του ΣτΕ

Η Βασιλική Θάνου πήρε τη σκυτάλη της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη.
Η διευθύντρια του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου,
Βασιλική Θάνου σχολίασε με έναν ιδιαίτερα καυστικό τρόπο την ανακοίνωση των συναδέλφων της, της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
«Δεν δικαιολογείται, με ακραία φρασεολογία και προς το ύφος και προς το περιεχόμενο. Ασφαλώς η ελληνική κυβέρνηση δεν φέρεται στους δικαστές όπως η κυβέρνηση της Πολωνίας», υπογράμμισε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89.
Και ανεβάζοντας τους τόνους, η κυρία Θάνου επιτέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης: «Όχι μόνο δεν προστατεύουν το κύρος της Δικαιοσύνης αλλά δίνουν την εντύπωση ότι εμπλέκονται δικαστές σε κομματικά παιχνίδια. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε μεγάλο κύρος και με όλα αυτά συνεχώς κλονίζεται η αξιοπιστία της. Δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα, την στάση αυτή δεν την συμμερίζεται η πλειοψηφία των δικαστών».
«Οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να είναι αντικείμενο σχολιασμού και κριτικής, με επιχειρήματα όμως επιστημονικά και όχι με απαξιωτικό τρόπο για τους δικαστές. Με τρόπο ευπρεπή» επισήμανε η κυρία Θάνου.
Στα πυρά της διευθύντριας του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, βρέθηκε και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου, για τον οποίο είπε πως «ο δικαστής ακόμη και όταν αισθάνεται ότι θίγεται από την κριτική με τρόπο απαξιωτικό, δεν ξέρω αν θα πρέπει σε τόσο υψηλούς τόνους να αντιδρά. Ήταν ασυνήθης ο τρόπος, ο πρόεδρος του ΣτΕ είναι η πρώτη φορά που καλεί και δίνει συνέντευξη με την τήβεννό του».