Σάββατο, Ιουλίου 22

Ο Στάλιν – ο άνθρωπος που μας εγκατέλειψε έχοντας μόνο τα ρούχα που φορούσε!

Γιώργος Παναραβιστής  μέσω Kemi Copa

Ο Στάλιν – ο άνθρωπος που μας εγκατέλειψε έχοντας μόνο τα ρούχα που φορούσε!
Αφήγηση αυτόπτη μάρτυρα Ιστόμινα:
«Μετά από την νεκροτομή έπλυνα το σώμα του Στάλιν και όταν ψάξαμε κάτι να τον ντύσουμε μέσα στα ερμάρια του δεν βρήκαμε σχεδόν τίποτε.

Μέσα στα ερμάρια βρήκαμε όλα κι όλα 4 κοστούμια. Δύο στρατιωτικά, στρατηγού, και...
δύο πολιτικά. Ναι ακόμα μέσα στο ερμάρι κρέμονταν η στρατιωτική του επενδυμένη με γούνα καπαρντίνα… πεπαλαιωμένη, ξεβαμμένη, τριμμένη σχεδόν τρυπημένη τόπους τόπους.
Ο Ρισνόι που ήταν μαζί μου, φώναξε τους αξιωματικούς της φρουράς, τους έδωσε το σακάκι της στολής για να το πάρουν στο ατμοκαθαριστήριο του Κρεμλίνου… τα μανίκια του ήταν σχεδόν λιωμένα.
Καινούργιο κοστούμι δεν του έραψαν.
Ο Στάλιν κειτόταν στο φέρετρο του φορώντας το παλιό του κοστούμι στρατηγού… έφτιαξαν λίγο τα μανίκια... Το σακάκι το καθάρισαν από τους λεκέδες.
Τα παπούτσια που φορούσε ήταν τέτοια που ζήτησαν να του τα αλλάξουν με κάτι καλύτερο αλλά όπως φάνηκε απλά ο Στάλιν δεν είχε άλλα παπούτσια εκτός από αυτά που φορούσε!
«Δεν έχει άλλα» ψέλλισε ο στρατηγός υπεύθυνος της φρουρός του και λούστηκε τα κλάματα…!

Ο Στάλιν όχι μόνο δεν είχε στην κατοχή του οτιδήποτε το πολύτιμο αντικείμενο, φάνηκε ότι απλά ούτε προσωπικά αντικείμενα… ρούχα δεν είχε!
Ο Βοροσίλοβ πήρε το μετάλλιο «χρυσό αστέρι» από το ερμάρι και το καρφίτσωσε στο σακάκι του Στάλιν, ‘ένα αστέρι που ποτέ του δεν φορούσε, το είχε συνέχεια στο αρμάρι.
Μάλιστα, έτσι είχαν τα πράματα! Τον πρώτο άνδρα του χώρας των Σοβιέτ, σχεδόν μην βρουν ρούχα να τον ντύσουν πριν τον βάλουν στο φέρετρο.
sibilla-gr