Τρίτη, Ιουλίου 11

Το ευεργετικό μηλόξιδο - Επτά τρόποι να το χρησιμοποιείς

Βάλτε το στη ζωή σας

Το ευεργετικό μηλόξιδο - Επτά τρόποι να το χρησιμοποιείς

Καθαρίζει το πρόσωπο, απομακρύνει την πιτυρίδα, ανανεώνει το σώμα, «εξοντώνει» την κακοσμία του στόματος, είναι μερικά μόνο από τα καλά του μηλόξιδου

Το μηλόξιδο μπορεί να ανανεώσει την επιδερμίδα του προσώπου μας, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της πιτυρίδας που μπορεί να έχουμε, να εξαλείψει τη δυσοσμία του σώματος μας και του προσώπου μας, να κάνει πιο υγιεινή τη διατροφή μας. Διαβάστε πως:


1. Καθαρίζει το πρόσωπο 


Για ένα απλό τονωτικό με δύο συστατικά, αναμείξτε μία κουταλιά της σούπας μηλόξιδο με δύο κούπες νερό. Αλείψτε στο πρόσωπό σας το μείγμα με ένα βαμβάκι. Θα δουλέψει ως ένα μέσο απομάκρυνσης των βακτηρίων και των νεκρών κυττάρων του δέρματος που μπορεί να οδηγήσουν σε συσσωρεύμενη ακμή, λέει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Γέιλ, Μona Gohara.

2. Απομακρύνει την πιτυρίδα 


Η πιτυρίδα είναι μια συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος. Επειδή σκοτώνει βακτήρια, το μηλόξιδο είναι μία πολύ καλή επιλογή για να εξαλείψεις την πιτυρίδα, λέει η καθηγήτρια Μona Gohara. Παρομοίως, το μηλόξιδο μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση προϊόντων που έχουν παραμείνει στο δέρμα του κεφαλιού μας. Και αν μπει στην καθημερινή μας ρουτίνα, τότε τα μαλλιά μας θα είναι μαλακά και λαμπερά.

3. Ανανεώνει το σώμα


Το μηλόξιδο είναι ένας φυσικός τρόπος για να απομακρύνεις τις οσμές από τα πόδια, τις μασχάλες ή από οποιοδήποτε μέρος του σώματος μυρίζει άσχημα. Χρησιμοποιώντας ένα
βαμβάκι, τρίψτε το κάτω από τα χέρια και κατά μήκος των ποδιών (ή κάντε μπάνιο με μια
κούπα μηλόξιδο και τέσσερις κούπες ζεστού νερού) και θα έχετε ένα φυσικό αποσμητικό.
«Τα βακτήρια παράγουν άσχημες οσμές» εξηγεί η Gohara, «και το μηλόξιδο σκοτώνει
αυτά τα βακτήρια». Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας αποσμητικά
μαντιλάκια. Βάλτε χαρτοπετσέτες κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ένα κλεισμένο
σακουλάκι με μηλόξιδο. Όταν θα θελήσετε, τρίψτε τα μαντιλάκια στα πόδια σας ή στις
μασχάλες. Μην ανησυχείτε, η μυρωδιά του ξυδιού φεύγει μόλις στεγνώσει.

4. «Εξοντώνει» την κακοσμία του στόματος

Μερικοί οδοντίατροι λένε ότι ξεπλένοντας το στόμα σου με ένα διάλυμα που αποτελείται από ένα μέρος μηλόξιδο και δύο μέρη νερού για ένα λεπτό, μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις το στόμα σου υγιές και χωρίς δυσάρεστη αναπνοή.

5. «Σκοτώνει» τους μύκητες στα νύχια των ποδιών


Μπορεί να ακούγεται απαίσιο, αλλά βοηθάει. Όταν η καθηγήτρια Gohara έχει έναν ασθενή που υποφέρει από μύκητες στα νύχια των ποδιών, συνιστά να πλένει τα πόδια του με σαπούνι που περιέχει μηλόξιδο, πολλές φορές την εβδομάδα.

6. «Απομακρύνει» τον επίμονο ιό του κονδυλώματος 

Τα κονδυλώματα είναι ιοί και με το να τα τρίβουμε με μηλόξιδο, μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνσή τους. Αν όμως επιμένουν, πρέπει να συμβουλευτείτε δερματολόγο.

7. Κάντε τη σαλάτα σας πιο υγιή 


Όπως και τα μήλα, έτσι και το μηλόξιδο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, β-καροτίνη, e, ασβέστιο και ποτάσιο. Έτσι, εφόσον σας αρέσει, χρησιμοποιήστε το, άφοβα.