Δευτέρα, Ιουλίου 17

ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΒΟΗΘΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

ΣΥΜΠΤΩΣΗ? Ο γυιος του προεδρου του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ηταν συνεργατης ,διορισμενος του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη!!!!!!

Μια αλληλουχία περίεργων συμπτώσεων και ύποπτων διορισμών συγγενικών προσώπων φαίνεται να συνδέεται με το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών τον περασμένο Μάιο για τον Ανδρέα Γεωργίου, το μοιραίο πρόσωπο για τον τόπο από τον ρόλο που διαδραμάτισε στη διόγκωση του ελλείμματος. 
Οπως φαίνεται από το ΦΕΚ της 4ης Μαρτίου 2015, ο Γεώργιος Σταμαδιάνος -γιος του προέδρου του Συμβουλίου Εφετών Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου, ο οποίος εκδίκασε την υπόθεση του άλλοτε ισχυρού άνδρα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και τον αθώωσε- ήταν διορισμένος στο πολιτικό γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όταν ήταν υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.

Το δικαστικό συμβούλιο -κατά πλειοψηφία- αποφάσισε να μην παραπεμφθεί ο κατηγορούμενος Γεωργίου και ακόμη δύο στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος. Το συμβούλιο απάλλαξε τον κ. Γεωργίου παρά την αντίθετη ψήφο της εισηγήτριας εφέτου Χριστίνας Ρωμέση, η οποία ψήφισε υπέρ της παραπομπής του για κακούργημα.

Την πλειοψηφία που αποφάσισε τη μη παραπομπή απάρτιζαν οι δικαστές Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος και Κωσταντίνα Αγγελάκη. Οπως αποκαλύπτει η «κυριακάτικη δημοκρατία», προκύπτει σοβαρό ηθικό ζήτημα από τη στιγμή που ο γιος του κ. Σταμαδιάνου είχε στενότατες σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπηρέτησε ως σύμβουλος.
Ο συγκεκριμένος, όμως, δικαστικός και ο γιος του έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα και με ακόμη μία σκοτεινή υπόθεση, αυτή της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος είχε αναλάβει την υπόθεση και είχε στα χέρια του τη δικογραφία, όπου κατηγορούμενοι, μεταξύ άλλων, είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής και ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Παπακωνσταντίνου. Ομως, επί των ημερών των κατηγορουμένων (στις 22 Ιανουαρίου 2014) είχε διοριστεί (κατά σύμπτωση πάλι...) ο γιος του δικαστικού Γιώργος Σταμαδιάνος στο Διαιτητικό Δικαστήριο... της ΕΠΟ (!). Επειτα από την αποκάλυψη ο Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την υπόθεση.
δημοκρατια
 fonaklas