Κυριακή, Ιουλίου 16

Δήλωση – σοκ από πρώην πρόεδρο του ΣτΕ: «Ζούμε σε καθεστώς στυγνής δικτατορίας»

Να γυρίσουν την πλάτη στους υβριστές της Δικαιοσύνης και να συνεχίσουν το έργο τους, καλεί τους δικαστές ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, με σημερινή δήλωσή του, ενώ σημειώνει ότι «αποτελεί διεθνή πρωτοτυπία το γεγονός ότι κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης
εκτοξεύοντο ασχημίες και ύβρεις, η δε υπηρεσιακή ηγεσία των ελληνικών δικαστηρίων παραμένει τελείως σιωπηλή».
Ακόμη, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει, ότι κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα τα κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να ανακαλύψουν «μονοπάτια» προκειμένου να παραβιάσουν απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου και προσθέτει:

«Γράφουν μαντινάδες, για να λοιδορήσουν δικαστικούς λειτουργούς, τους οποίους, εκτός από τυφλούς, αποκαλούν και κωφούς, απαρνούμενοι, με τον τρόπο αυτόν, “την ίδια τους την μάνα και το πατρικό τους σπίτι” μέσα στο οποίο ανδρώθηκαν.
Έτσι λοιπόν καταρρακώνονται πλήρως οι θεσμοί και αισθανόμαστε ότι ζούμε σε καθεστώς στυγνής δικτατορίας».Μετά από 40 χρόνια πραγματικής δικαστικής υπηρεσίας, σημειώνει ο πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, «δικαιούμαι νομίζω να απευθύνω προς τους Έλληνες δικαστικούς λειτουργούς την ευχήν να ασχοληθούν απερίσπαστοι με τα δικαστικά τους καθήκοντα και να γυρίσουν την πλάτη σε όλους όσοι ασχημονούν και υβρίζουν την Ελληνική Δικαιοσύνη, όλοι αυτοί δεν είναι μόνον νομικά άσχετοι, είναι και θεσμικά κατάπτυστοι».
Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει ότι «οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί μόνο με την στάση αυτή θα δώσουν την ελπίδα ότι στην Πατρίδα μας θα λειτουργήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί».

.lykavitos.gr