Πέμπτη, Ιουλίου 6

Το «νησί του θανάτου»: Εκεί που οι τουρίστες πεθαίνουν μυστηριωδώς

Το «νησί του θανάτου»: Εκεί που οι τουρίστες πεθαίνουν μυστηριωδώς

ΒΡΗΚΑΝ ΤΗ ΣΟΡΟ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑΣ ΜΙΣΟΦΑΓΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΣΑΥΡΕΣ

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως παράδεισος με την πρώτη ματιά, κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, κοκοφοίνικες και λευκή άμμος, ο ονειρεμένος τόπος διακοπών του κάθε ταξιδιώτη, όμως το νησί Κο Τάο στην Ταϊλάνδη κρύβει κάτι πολύ σκοτεινό.
Η φήμη αυτή του παραδείσου, όμως, τα τελευταία χρόνια έχει αμαυρωθεί και από top προορισμός,
θεωρείται καταραμένος τόπος για τους τουρίστες. Από το 2014 έως σήμερα στο νησί έχουν πεθάνει μυστηριωδώς επτά άτομα.
Τελευταίο θύμα η 30χρονη Elise Dallemange. Το πτώμα τη άτυχης κοπέλας βρέθηκε στη ζούγκλα του νησιού, τον Απρίλιο, μισοφαγωμένο από σαύρες. Η 30χρονη τα τελευταία δύο χρόνια ταξίδευε συχνά στην Ασία, μαζί με έναν αυτοαποκαλούμενο γκουρού του λατρευτικού κινήματος Sathya Sai Baba. Η Elise ήταν να ταξιδέψει στην πατρίδα της 8 μέρες πριν βρεθεί νεκρή.
PAY NEWSLINK8732106 79099
Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι η 30χρονη αυτοκτόνησε δια απαγχονισμού, ωστόσο η μητέρα της πιστεύει ότι εμπλέκονται και άλλοι. Τα αποτελέσματα της αυτοψίας, όπως υποστήριξε, δεν της έχουν δοθεί ακόμα ενώ μια φωτιά, λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί, έκαψε τρεις καλύβες, μεταξύ των οποίων και της κόρης της.
Το πτώμα της βρέθηκε από ντόπιους, να είναι μισοφαγωμένο από σαύρες, ανάμεσα σε βράχους. Οι αρχές, ωστόσο, είπαν στην οικογένειά της ότι την βρήκαν κρεμασμένη σε δέντρο, τρεις ημέρες πριν εντοπιστεί. Οι αποσκευές της βρίσκονταν ήδη στο πλοίο με το οποίο θα επέστρεφε.

Μια σειρά εγκλημάτων στο «νησί του θανάτου»

Two British tourists murdered in Thailand
Οι Βρετανοί Hannah Witheridge και David Miller δολοφονήθηκαν καθώς επέστρεφαν στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους, τον Σεπτέμβριο του 2014. Το πτώμα της 23χρονης και του 24χρονου βρέθηκαν την επομένη. Διαπιστώθηκε ότι αμφότεροι έφεραν τραύματα στο κεφάλι ενώ η κοπέλα είχε βιαστεί. Δύο νεαροί μετανάστες από τη Βιρμανία που εργάζονταν στο νησί, καταδικάστηκαν σε θάνατο για την υπόθεση. Συνελήφθησαν λίγη ώρα μετά το έγκλημα, αρχικά ομολόγησαν την ενοχή τους, ωστόσο μετά ανασκεύασαν, ισχυριζόμενοι ότι είχαν υποστεί βασανιστήρια.
Μετά από 2 χρόνια τον Ιανουάριο του 2016 βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου ο Βρετανός Luke Miller. Οι τοπικές αρχές υποστήριξαν ότι ο νεαρός δεν έφερε στο κορμί του τραύματα και απέδωσαν τον θάνατό του σε πνιγμό. Η οικογένεια του νεαρού αμφισβήτησε το πόρισμα.
Άτυχη ήταν και η 23χρονη Βρετανίδα Christina Annesley, η οποία λίγες μέρες μετά την άφιξή της στο νησί πέθανε μετά από αντιβιοτικά που είχε καταναλώσει σε συνδυασμό με αλκοόλ. Ωστόσο δεν έκαναν ποτέ τοξικολογική εξέταση, ενώ δεν ανακρίθηκε ποτέ ένα άτομα που εμφανίζεται να φεύγει από το δωμάτιο της λίγες ώρες πριν το θάνατό της.
Την Πρωτοχρονιά του 2014 ο Βρετανός Nick Pearson βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα και κατά την αστυνομία πνίγηκε.
Τον Μάρτιο του 2017 η Ρωσίδα Valentina Novozhyonova, 23 ετών, εξαφανίστηκε από τον ξενώνα που διέμενε και ακόμα αγνοείται.
Την Πρωτοχρονιά του 2015, ο 29χρονος Γάλλος Dimitri Povse βρέθηκε κρεμασμένος σε μπανγκαλόου και ο θάνατός του θεωρήθηκε αυτοκτονία, αν και είχε τα χέρια του δεμένα πίσω.