Σάββατο, Ιουλίου 8

Δολοφονία τουρίστα στη Ζάκυνθο: Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Δολοφονία τουρίστα στη Ζάκυνθο: Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή
Σοκαριστικά είναι τα αποτελέσματα της νεκροψίας που πραγματοποιήθηκε από τον ιατροδικαστή στη σορό του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΑΝΤ1, ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος του νεαρού τουρίστα προκλήθηκε από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι,
κάποια εκ των οποίων του προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 22χρονος έφερε κακώσεις σε όλο του το σώμα. Μάλιστα όπως προκύπτει από τα βίντεο που έχει η Αστυνομία στα χέρια της οι δράστες χτυπούσαν τον νεαρό ακόμα και όταν αυτός ήταν αναίσθητος στην άσφαλτο!

Συγκλονίζει η δήλωση της οικογένειας

Γραπτή δήλωση στο site mystatesman.com έδωσε η οικογένεια του άτυχου Τεξανού τουρίστα που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (07/07) έξω από μπαρ στο Λαγανά, έπειτα από καυγά.
Η οικογένεια του 22χρονου Bakari Jaward Henderson, που είναι συντετριμμένη από τον χαμό του, αναφέρει ότι ο Αμερικανός είχε έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί για τη φωτογράφηση της νέας του συλλογής μόδας. Και προσθέτει ότι ο Bakari χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από τουλάχιστον δέκα άτομα, «αγαπούσε να περνά χρόνο με την οικογένειά του και τους φίλους του, να ταξιδεύει και να γνωρίζει καινούριους ανθρώπους. Ήταν ένας στοχαστής και του άρεσε να ξεκινά νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες».
Στην ανακοίνωση της οικογένειας υπάρχουν και λόγια φίλων του: «Κύριε και κυρία Henderson, ο Bakari ήταν ένας καταπληκτικός φίλος, ένας από τους καλύτερους και παλιότερους φίλους, και ένας από τους πιο αυθεντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει» έγραψε ο φίλος του θύματος, Jordan Zylberberg.
«Φανταστικό παιδί. Κάποιος με μεγάλο μέλλον», λέει ο γείτονας του Bill Norton. «Σκόπευε να ξεκινήσει τη δική σειρά ρούχων. Είχε καταφέρει να ταξιδέψει πολύ στον κόσμο, κι ας ήταν 22 ετών. Πιστεύω ότι ήταν το δεύτερο ή τρίτο υπερπόντιο ταξίδι του», προσθέτει.

Οκτώ συλλήψεις για το θάνατο του 22χρονου

Άλλα έξι άτομα, σερβικής καταγωγής, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Ασφάλεια Ζακύνθου, ως εμπλεκόμενα στον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 22χρονου Αμερικανού.
Η επιχείρηση της αστυνομίας, στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι έξι Σέρβοι κράτησε λίγα λεπτά καθώς οι κατηγορούμενοι δεν προέβαλαν αντίσταση. Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς μέσα από τα βίντεο που υπάρχουν από κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων, από το σημείο που έγινε η θανάσιμη επίθεση στον 22χρονο Αμερικανό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βίντεο φαίνονται οι κατηγορούμενοι να χτυπούν τον άτυχο άντρα, ενώ έκπληξη προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες τον χτυπούσαν την ώρα που ήταν πλέον αναίσθητος στο έδαφος.
Από χθες, κρατούνται στο Αστυνομικό τμήμα Ζακύνθου, ένας 34χρονος Έλληνας και ένας 32χρονος Σέρβος με βρετανικό διαβατήριο που κατηγορούνται και αυτοί για τον φόνο του άτυχου νεαρού. Εντός της ημέρας, οι οκτώ συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Ποιος ήταν ο άτυχος τουρίστας

pic 1
22χρονος τουρίστας ονομάζεται Χέντερσον Μπακαρί και έχει καταγωγή από το Τέξας ενώ τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Φλόριντα.
Όσοι τον γνώριζαν λένε ότι για τον Χέντερσον οι διακοπές στην Ελλάδα ήταν όνειρο ζωής. Ένα όνειρο που έμελλε να εξελιχθεί στον χειρότερο εφιάλτη για τους οικείους του αλλά και για τον ίδιο που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τουλάχιστον δύο άτομα σε ένα μπαρ στην περιοχή του Λαγανά.
Ο 22χρονος Χέντερσον Μπακαρί με καταγωγή από το Τέξας που τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Φλόριντα έφτασε πριν λίγες μέρες στο νησί του Ιονίου για να απολαύσει τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με την παρέα του.

Τραγωδία στο Λασίθι: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 19χρονο

Τραγωδία στο Λασίθι: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 19χρονο

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (7/7)  από έναν καβγά σε μπαρ του νησιού, όπου ο άτυχος τουρίστας ήρθε στα χέρια με έναν 32χρονο άνδρα σερβικής καταγωγής, ο οποίος εκτελούσε χρέη μπράβου.
Ο καβγάς συνεχίστηκε και εκτός μαγαζιού με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του τουρίστα, ο οποίος φέρεται να πέθανε μετά από άγριο ξυλοδαρμό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 22χρονος Αμερικανός από το Τέξας βγήκε από το μπαρ κατά τη διάρκεια του καβγά, ωστόσο ο 32χρονος μπράβος του καταστήματος μαζί με άλλους Σέρβους και τον 34χρονο Έλληνα μπάρμαν τον καταδίωξαν. Τον πρόλαβαν 20 μέτρα μακριά από το μπαρ και αφού τον έριξαν στο έδαφος, άρχισαν να τον χτυπούν με κλοτσιές και γροθιές στο σώμα και στο κεφάλι.
Ο άτυχος άντρας δεν πρόλαβε καν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού, αφού βρήκε ακαριαίο θάνατο στη μέση του δρόμου.