Σάββατο, Ιουλίου 1

Διατροφή: Τα σούπερ τρόφιμα που μας αδυνατίζουν

Υπάρχουν τροφές που διώχνουν το λίπος, μας αδυνατίζουν γρηγορότερα και μπορούν να τονώσουν το μεταβολισμό μας; Οι ειδικοί αναφέρουν πως δεν υπάρχουν τροφές με "αρνητικές" θερμίδες, αρκετές όμως, λόγω των συστατικών που περιέχουν, ενισχύουν τις καύσεις ή συμβάλουν στην πιο χαμηλή απορρόφηση λίπους ή τροφές που προκαλούν γρηγορότερα κορεσμό και έτσι νιώθουμε χορτάτοι.
Όσπρια

Είναι πολύ πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, τα όσπρια μας βοηθούν να νιώθουμε χορτάτοι για περισσότερο χρόνο και βελτιώνουν τη λειτουργία του μεταβολισμού.
Για μεγαλύτερη ποικιλία, μπορείτε να τα προσθέσετε στις σαλάτες και τον πουρέ σας.
Κανέλα
κανέλα 26-12

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κανέλα βοηθάει στην εξισορρόπηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, περιορίζοντας έτσι το αίσθημα της πείνας. Μπορείτε να την προσθέσετε στα γλυκά, το γιαούρτι, τον καφέ και το τσάι σας, για έντονη γεύση χωρίς καθόλου θερμίδες.
Αβγό
Η κατανάλωση πρωτεΐνης στο πρωινό μας μετριάζει την πείνα στην συνέχεια της ημέρας και βοηθά να αποφεύγουμε ανθυγιεινά σνακ.
Καφές
καφές 1/4/16

Το αγαπημένο μας ρόφημα δεν μας ξυπνάει μόνο το πρωί αλλά επιπλέον επιταχύνει το μεταβολισμό και μας βοηθάει να χάσουμε βάρος. Αρκεί, να μην τον πίνουμε με ζάχαρη ή να προσθέτουμε γάλα με πολλά λιπαρά ή σαντιγί.
Ξηροί καρποί
Σε έρευνα διαπιστώθηκε ότι το σελήνιο βοηθά στη μείωση του κοιλιακού λίπους. Οι καλύτερες πηγές του είναι οι ξηροί καρποί (κυρίως τα καρύδια), τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα πουλερικά, το κόκκινο κρέας και τα θαλασσινά. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε, όπως οι ξηροί καρποί, αυξάνουν την αποτελεσματικότητα του σεληνίου στον οργανισμό.
Αβοκάντο
Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα ακόρεστα λιπαρά στο αβοκάντο μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα πείνας στο σώμα και στην ανάσχεση της λεπτίνης, μιας ορμόνης που στέλνει μήνυμα στον εγκέφαλο ότι έχουμε χορτάσει και μπορούμε να σταματήσουμε να τρώμε.
Πράσινο τσάι
πράσινο τσάι 2 2-11

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι βοηθάει τον οργανισμό να κάψει το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται να πίνουμε γύρω στα 4 φλιτζάνια την ημέρα.
Ελαιόλαδο
Περιέχει μια δόση μονοακόρεστων λιπαρών που ονομάζεται ελαϊκό οξύ, το οποίο ενεργοποιεί μια περίπλοκη διαδικασία στο έντερο που δίνει σήμα στον εγκέφαλο σου ότι είμαστε πλήρεις.
Μπανάνες
μπανάνα 2 29-10

Είναι γεμάτες κάλιο, το οποίο επιταχύνει το μεταβολισμό μας ρυθμίζοντας την ισορροπία νερού στο σώμα μας. Για να δούμε αποτελέσματα χρειαζόμαστε τουλάχιστον 2.000 mg κάλιο τη μέρα: μία μπανάνα έχει 450 mg, ένα φλιτζάνι γάλα έχει 370 mg και ένα πορτοκάλι έχει 250 mg.

 capital.gr