Παρασκευή, Ιουλίου 14

Ο Δ. Σταρόβας γυρίζει πάντα στη Θεσσαλονίκη


Τον ενοχλεί που οι σημαντικοί άνθρωποι στην πόλη δεν κινούν τα νήματα και μνημονεύει τα λαδερά της μάνας του
Ρεπορτάζ
Ελένη Σκάρπου
Είναι από τους Θεσσαλονικιούς που δεν έχουν αφήσει την πόλη τους έξω από τα σχέδιά τους, που επιστρέφει σε αυτή με κάθε ευκαιρία που του δίνεται, που αποτελεί φυσιογνωμία αγαπητή και συνδεδεμένη με γέλιο, χιούμορ και δημιουργικές καλλιτεχνικές στιγμές.

Ο Δημήτρης Σταρόβας είναι από τους ανθρώπους που δεν παραπονιούνται, δεν γκρινιάζουν και κυρίως αισθάνονται ευγνωμοσύνη για όσα έχουν κάνει. Τον απολαύσαμε την περασμένη Πέμπτη, στη συναυλία για τα 25 χρόνια Αγαμοι Θύται στο Θέατρο Δάσους, και θα τον απολαύσουμε και πάλι απόψε το βράδυ, μετά τις 21.00, στο Θέατρο Γης μαζί με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Μπάμπη Στόκα, Δήμητρα Παπίου και Γιάννη Ζουγανέλη.

Ωραία τραγούδια, γέλιο, σκέψη και χαρά, έρωτας, επικοινωνία, επαφή και διάδραση θα αποτελέσουν τον πυρήνα της μουσικής βραδιάς, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί στα Special Olympics, για να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και παιδιά διαφορετικά από εμάς, που πρέπει να στηρίξουμε.

«Η παράσταση είναι κυρίως μουσική, αλλά θα υπάρχει και το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού. Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι άλλωστε καταπέλτης, έχουμε ιστορικό επί σκηνής και αυτό θα κάνουμε και απόψε. Γενικότερα, σε έναν κόσμο και σε μια χώρα, όπου η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία... έχεις πάντα πολλά να πεις. Εγώ γενικά λειτουργώ σαν όαση και βάζω τα πράγματα στη θέση τους, χωρίς να καταβάλλω κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια» αναφέρει ο Δημήτρης Σταρόβας, που στις παραστάσεις λειτουργεί καταλυτικά και πρωτίστως φιλικά.

«Με όλους έχουμε συνεργαστεί επί σειρά ετών και είμαστε φίλοι. Είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ μας και όλο αυτό λειτουργεί λίγο σαν ψυχοθεραπεία. Θεωρώ τον εαυτό μου προνομιούχο που μπορώ να συνεργάζομαι με τους ανθρώπους που αγαπώ, που κάνω μια δουλειά που αγαπώ και δεν νιώθω ότι κάνω αγγαρεία» δηλώνει ο ίδιος.
Αν και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του τον θέλουν τακτικά στην Αθήνα, η Θεσσαλονίκη είναι μεγάλη αγάπη για εκείνον.dimokratianews.gr/