Τρίτη, Ιουλίου 18

Τσίπρας και Αχτσιόγλου κάνουν χρήση τα ίδια παραισθησιογόνα ...βλέπουν και οι δυο ρεκόρ θέσεων εργασίας τη στιγμή που η Eurostat φέρνει την Ελλάδα πρωταθλήτρια της ανεργίας !

Τσίπρας και Αχτσιόγλου σε άλλη διάσταση: Βλέπουν ρεκόρ θέσεων εργασίας!

Τσίπρας και Αχτσιόγλου σε άλλη διάσταση: Βλέπουν ρεκόρ θέσεων εργασίας!

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΕΝΩ Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ - ΑΙΧΜΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Όλα ρόδινα τα βλέπουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τη στιγμή που η Eurostat φέρνει την Ελλάδα πρωταθλήτρια της ανεργίας.

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε τη Δευτέρα το υπουργείο Εργασίας προσπάθησε να δείξει μια εικονική πραγματικότητα, κάνοντας λόγο για μείωση της ανεργίας κατά 5 μονάδες και για ρεκόρι νέων θέσεων εργασίας.
Όπως είπε το 2017 υπήρξε θετικό ισοζύγιο 256.000 νέων θέσεων εργασίας και μάλιστα μίλησε για ρεκόρ 16ετίας! Πρόσθεσε ότι από το Φεβρουάριο του 2015 έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 320.000 θέσεις εργασίας.
Αυτό βέβαια που παρέλειψε να πει ο πρωθυπουργός είναι ότι οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι μερικής απασχόλησης και δεν έχουν καμία σχέση με τις θέσεις εργασίας που χάνονται.
Φυσικά δεν έγινε καμία αναφορά σε εργαζόμενους που παραμένουν εγκλωβισμένοι και απλήρωτοι ή σε εργαζομένους που δουλεύουν χωρίς ένσημα και με αμοιβές – χαρτζιλίκι.
«Μας δίνεται η ευκαιρία να ξεχωρίσουμε την εικονική ανάκαμψη επί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και την ανάκαμψη που έχει ευδιάκριτα αποτελέσματα στην πραγματική ζωή» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Είδηση θετική και ΜΜΕ τα τελευταία 2 χρόνια ίσως να είναι ασύμβατες έννοιες» και συμπλήρωσε: «Η πιο σημαντική θετική είδηση τα τελευταία χρόνια είναι η μείωση της ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης».
Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε επίσης πρόγραμμα επιδότησης των εισφορών για όσους εργοδότες μετατρέπουν σε μισθωτούς τους εργαζόμενους που απασχολούνται με μπλοκάκι στις επιχειρήσεις τους.
Ο πρωθυπουργός άφησε και αιχμές για τη Δικαιοσύνη λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες «αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και επειδή υπάρχει το φαινόμενο της τακτικής δικαιοσύνης, που δεν βοηθάει, προστατεύοντας τους εργοδότες, σχεδιάζεται πρόγραμμα για ενίσχυση των εργαζομένων και επανεκπαίδευσή τους».
Από την πλευρά της η κυρία Αχτσιόγλου τόνισε ότι «Τον Απρίλιο κατέγραψε περίπου 5 μονάδες κάτω από ό,τι παρέλαβε η κυβέρνηση. Δεν είναι εύκολη ή απλή υπόθεση. Είναι το αποτέλεσμα συντονισμένης δουλειάς που κάνει η κυβέρνηση, με τους ελέγχους από το ΣΕΠΕ».