Σάββατο, Ιουλίου 8

Το Fiat 500 έγινε γραμματόσημο

Το Fiat 500 έγινε γραμματόσημο
Έπειτα από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης και την εμφάνισή του στη μόνιμη συλλογή, το λιλιπούτειο μοντέλο της ιταλικής φίρμας έχει την τιμή να απεικονίζεται και σε γραμματόσημο.



Το γραμματόσημο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για την 60η επέτειο του εμβληματικού αυτοκινήτου και παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Τορίνο, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας, Ivan Scalfarotto, εκπροσώπων των ιταλικών ταχυδρομείων, του εθνικού τυπογραφείου και νομισματοκοπείου, καθώς και κορυφαία στελέχη της Fiat και του ομίλου FCA.
Το συλλεκτικό αυτό αντικείμενο έχει εκτυπωθεί σε 1 εκατομμύριο αντίτυπα και πωλείται στην τιμή του 0,95€. Απεικονίζει την αναγνωρίσιμη σιλουέτα του κλασικού Fiat 500, καθώς και του σύγχρονου και εξίσου δημοφιλούς νέου Fiat 500. Στο πάνω άκρο του γραμματόσημου αναδεικνύονται οι ημερομηνίες 1957-2017 και οι λέξεις «Fiat Nuova 500», στην ίδια γραμματοσειρά που είχε χρησιμοποιηθεί στα διαφημιστικά φυλλάδια το 1957.


Αξίζει να σημειώσουμε ότι, το 500 έχει συνδεθεί με την οικονομική ανάκαμψη στην Ιταλία, χάρη στο οποίο η βιομηχανία αυτοκινήτων στη γείτονα χώρα γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη. Παράλληλα, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στον σχεδιασμό οχημάτων, με επιρροές στα περισσότερα σύγχρονα μικρά μοντέλα.
Με 60 χρόνια ιστορίας, το Fiat 500 παραμένει σύμβολο του ιταλικού στιλ. Ένα διαχρονικό εμβληματικό αυτοκίνητο, το οποίο παραμένει πάντα νέο, χάρη στις νεωτεριστικές παρεμβάσεις και στις ειδικές εκδόσεις που προσθέτουν αξία στη γκάμα με την πάροδο του χρόνου.
Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

 zougla.gr