Απίστευτα ποσά! Σφαγές επ’ αμοιβή: Τι μισθούς παίρνουν οι τζιχαντιστές του ISIS

isis_0
Μπορεί οι οπαδοί του ISIS να δηλώνουν πιστοί στην ακραία εκδοχή του Ισλάμ, στον χαλίφη τους και στον Αλλάχ, ωστόσο, όπως αποκαλύπτει του Sputnik News, φροντίζουν να πληρώνονται κανονικά από το χαλιφάτο για να διαπράττουν τις φρικωδίες στα εδάφη που τελούν υπό κατάληψη στο Ιράκ και τη Συρία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Sputnik, σε έγγραφο που βρήκε η αστυνομία του Ιράκ καταγράφονται οι μισθοί των τζιχαντιστών, οι οποίοι εξαρτώνται από διάφορα πράγματα, όπως η οικογενειακή τους κατάσταση, το αν και πόσα παιδιά έχουν, κλπ.
Έτσι, σύμφωνα με το έγγραφο, οι άγαμοι τζιχαντιστές λαμβάνουν τον χαμηλότερο μισθό, ίσο με περίπου 72 δολάρια, ενώ τζιχαντιστής με τρία παιδιά παίρνει 184 δολάρια και άλλος με έξι παιδιά λαμβάνει 256 δολάρια.
Πληροφορίες από μάρτυρες στη Μοσούλη αναφέρουν ότι υπάρχει τάση διακύμανσης των πληρωμών, ανάλογα με τις συνθήκες, ενώ κανένας μισθός δεν φαίνεται ότι ξεπερνά τα 300 δολάρια το μήνα, αν και το ISIS εμφανίζεται γενναιόδωρο προς άτομα που έχουν δεχθεί επιθέσεις από τη διεθνή συμμαχία.
Όσον αφορά στα ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους, οι μισθοί τους φαίνεται ότι κυμαίνονται άνω των 500 δολαρίων το μήνα, ενώ πληροφορίες τους θέλουν να παίρνουν και μερτικό από πωλήσεις κλεμμένων αντικειμένων από απλούς πολίτες.
Πάντως, φαίνεται ότι οι ήττες του ISIS στα μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ έχουν προκαλέσει… λιτότητα, καθώς το 2014 οι ξένοι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους λάμβαναν μισθό 1.300 δολαρίων συν σπίτι, αυτοκίνητο, καύσιμα και… μια σύζυγο, ενώ οι ντόπιοι τζιχαντιστές έπαιρναν μισθό 600 δολαρίων.

makeleio.gr