Τετάρτη, Ιουλίου 12

Η κόρη του Mr ZARA και η αυτοκρατορία της

Ο Αμάνσιο Ορτέγκα "εκθρόνισε" τον Μπιλ Γκέιτς

Η κόρη του Mr ZARA και η αυτοκρατορία της
Με περιουσία που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία υπολογίζεται στα 73 δισ. ευρώ, ο Αμάνσιο Ορτέγκα θεωρείται ο πλουσιότερος Ευρωπαίος. Πλέον ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο με τον Ισπανό Ορτέγκα ή αλλιώς Mr. Zara στην κορυφή. Ο εκθρονισμός του Γκέιτς ήταν θέμα χρόνου καθώς ο ιδιοκτήτης της Inditex, μητρική των Zara, Massimo Dutti και Pull & Bear ανάμεσα σε άλλες αλυσίδες, να ενισχύονται κατά 2,5% εκτοξεύοντας την περιουσία του κατά 1,7 δισ. δολάρια σε μία μόλις ημέρα.

Και ενώ ο Ισπανός μεγιστάνας και ιδρυτής της Zara αποφεύγει όσο μπορεί τη δημοσιότητα, τον τελευταίο καιρό τα φλας των φωτογράφων αστράφτουν σε κάθε εμφάνιση της κόρης του.
Η 33χρονη Μάρτα Ορτέγκα αναμένεται να διαδεχθεί τον πατέρα της στο τιμόνι του ομίλου Inditex, εάν βέβαια ο 81χρονος αλλά εργασιομανής πατέρας της αποφασίσει κάποια μέρα να αποσυρθεί.
Έως τότε, αρκείται στο ρόλο της δημιουργικής συμβούλου για τις γυναικείες κολεξιόν της Zara, κάτι που σημαίνει ότι το προσωπικό της γούστο καθορίζει τι θα φοράνε αύριο εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.
Κόρη του Ορτέγκα από το δεύτερο γάμο του, φάνηκε από νωρίς πως ήταν η «χαϊδεμένη» του πατέρα της. Ενώ η ετεροθαλής μεγαλύτερη αδερφή της φοίτησε σε δημόσιο σχολείο, εκείνη πήγε εσωτερική στην Ελβετία, όπου έμαθε ιππασία και σκι. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Λονδίνο, δούλεψε σαν βοηθός στο κατάστημα Zara της Oxford Street, γεννώντας τις πρώτες υποψίες ότι ο Ορτέγκα την προόριζε για διάδοχό του.
Πιστή στις αρχές του πατέρα της, προσπαθεί να αποφεύγει όσο μπορεί τη δημοσιότητα, όμως η τεράστια περιουσία της, σε συνδυασμό με το γοητευτικό παρουσιαστικό της και τις στυλιστικές επιλογές της, λειτουργούν σαν μαγνήτης για τους παπαράτσι. Άλλωστε, το γεγονός ότι κάνει παρέα με μέλη του jet set, όπως η Αθηνά Ωνάση και η Βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας, καθώς και η κατά καιρούς συμμετοχή της σε αγώνες ιππασίας, μοιραία στρέφουν τους προβολείς πάνω της. Το 2012, για το γάμο της με τον πρωταθλητή της ιππασίας Σέρτζιο Άλβαρεζ Μόγια, γύρισε την πλάτη στους σχεδιαστές της Zara, προτιμώντας ένα νυφικό του Ναρσίζο Ροντρίγκεζ. Μετά το πρόσφατο διαζύγιό της, συνδέθηκε με τον Κάρλος Τορέτα, ατζέντη διάσημων μοντέλων όπως η Κένταλ Τζένερ και η Αντριάνα Λίμα.fpress.gr