ΘΡΙΛΕΡ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ – Οι μελετημένοι απαγωγείς, οι κωδικοί, τα δυσθεώρητα λύτρα και τα SMS!
«Η επικοινωνία με τους απαγωγείς παραμένει ζωντανή…
και παρά τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις πιστεύουμε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο για την απελευθέρωση του ομήρου». Με αυτά τα λόγια κορυφαίο στέλεχος της ελληνικής αστυνομίας δίνει τις εξελίξεις στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα μιας και πρόκειται για την πιο μακροχρόνια απαγωγή στα χρονικά.

Το ίδιο στέλεχος επιβεβαιώνει την γνησιότητα των μηνυμάτων που δέχεται η οικογένεια και συγκεκριμένα ο αδελφός του Κρητικού επιχειρηματία. Και αυτό προκύπτει από το γεγονός πως από το πρώτο SMS είχαν συμφωνήσει συγκεκριμένους «κωδικούς» με τους απαγωγείς ώστε η οικογένεια να είναι σίγουρη ότι μιλάει μαζί τους. Οι απαγωγείς, βέβαια, μετά από κάθε αποστολή SMS καταστρέφουν το κινητό από όπου το έστειλαν και η επόμενη επικοινωνία τους γίνεται με νέο κινητό «μιας χρήσης».
Όλα δείχνουν ότι οι απαγωγείς είναι έμπειροι και δείχνουν σα να το έχουν ξαναζήσει. Κινούνται πολύ προσεκτικά ενώ το σχέδιο τους μοιάζει να είναι αποτέλεσμα πολλών μηνών. Εντυπωσιακός είναι και ο τρόπος που διαχειρίζονται τους κανόνες διαπραγμάτευσης που ακολουθεί η οικογένεια βάσει των οδηγιών των ειδικών της αστυνομίας.
Σύμφωνα με έμπειρους αστυνομικούς, οι απαγωγείς επιλέγουν πολύ προσεκτικά τα θύματα τους ενώ η απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη έχει εξελιχθεί σε θρίλερ λόγω του χρηματικού χάσματος που έχουν απαγωγείς και οικογένεια, μιας και οι πρώτοι ζητούν περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι συγγενείς έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν λιγότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ.
«Η απαγωγή ενός ατόμου δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από μία επιχείρηση. Και όπως όλες οι επιχειρήσεις απαιτεί καλή προετοιμασία. Τα θύματα δεν αποτελούν τυχαία επιλογή. Επιλέγονται γιατί το ρίσκο των δραστών είναι χαμηλό. Η οικογένεια βιώνει την πιο δύσκολη και σκοτεινή περίοδο της ζωής της που θέλει να ξεχάσει όταν αυτή τελειώσει» τονίζει ο υποστράτηγος ε.α. Ανδρέας Κωνσταντακόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει τη διαπραγμάτευση σε απαγωγές που σόκαραν την κοινή γνώμη.http://arouraios.gr/