Πέμπτη, Αυγούστου 24

Τέλος τα Χτυποκάρδια ....Σήμερα ανακοινώνονται οι βάσεις στις 10.00 πμ

Ανακοινώνονται οι βάσεις στις 10.00 πμ
Από τις 10.00 π.μ. μπορείτε να πατήσετε εδώ για να δείτε τις βάσεις των σχολών που έχετε επιλέξει.
Τέλος μπαίνει σήμερα, Πέμπτη στην αγωνία των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων αλλά των μελών των οικογενειών τους. Όπως έχει γνωστό από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις των
σχολών και τα ονόματα των επιτυχόντων θα ανακοινωθούν στις 10 το πρωί.



Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι επιθυμούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα διαδικτυακά μπορούν να το κάνουν μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https ://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα πρώτα γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο). Στο σύνολο τους 104.965 φτάνουν οι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι οποίοι διεκδικούν 70.726 θέσεις και συγκεκριμένα 43.758 για τα Πανεπιστήμια και 26.968 για τα ΤΕΙ

Παράλληλα, τα αποτελέσματα αναμένεται να αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και στη συνέχεια να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια μέχρι το αργότερο το μεσημέρι.

Σημειώνεται, πως σήμερα επίσης, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.



Πόσοι υποψήφιοι διεκδικούν θέσεις στις σχολές της χώρας;

Στο σύνολο τους 104.965 φτάνουν οι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι οποίοι διεκδικούν 70.726 θέσεις και συγκεκριμένα 43.758 για τα Πανεπιστήμια και 26.968 για τα ΤΕΙ.

Αυτό σημαίνει πως στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα εισαχθούν δύο στους τρεις υποψηφίους.

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις

Μεγαλύτερη πτώση αναμένεται να σημειώσουν οι Πολυτεχνικές σχολές, οι Οικονομικές και οι σχολές Πληροφορικής, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει και τα 1000 μόρια. Στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα εισαχθούν δύο στους τρεις υποψηφίους


Μικρές αυξομειώσεις αναμένονται στις Νομικές και Φιλοσοφικές σχολές, ενώ τα Παιδαγωγικά δείχνουν πως θα έχουν ανοδική πορεία ακόμα και 1000 μορίων.

Μοριοδοτείται η εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αποφοίτων ΓΕΛ - ΕΠΑΛ που προέρχονται από σεισμόπληκτες περιοχές

Σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, όλοι οι υποψήφιοι από τις σεισμόπληκτες περιοχές παίρνουν επιπλέον ποσοστό θέσεων (1,5% των υποψηφίων των ΓΕΛ και 1% των υποψηφίων των ΕΠΑΛ) για την εισαγωγή στις σχολές προτίμησής τους.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά αποφοίτους που υπέβαλαν αίτηση στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια Λέσβου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών.

Η απόφαση δίνει και ποσόστωση και προσαύξηση μορίων με βάση την περιοχή στην οποία οι μαθητές ζουν ή ζούσαν τη μέρα του σεισμού που συνέπεσε με την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

zougla.gr