Τετάρτη, Αυγούστου 16

Άνεργος αγόρασε σπήλαιο με 1€ και το έκανε παλάτι

Με την ανεργία και τα ενοίκια στα ύψη στην Ευρώπη, τα πράγματα είναι δύσκολα για τους νέους.
Οταν ο Αλεξ Λαμουρό, άνεργος 23 ετών, ανακάλυψε ότι ένα σπήλαιο τρωλογδύτη που ήταν κάποτε στην ιδιοκτησία μιας θείας του, ήταν έτοιμη να βγει στο σφυρί στο Αμπουάζ στη Γαλλία,
δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Εκανε τη δική του προσφορά, η οποία ήταν μόνο 1 ευρώ. Εκτίμησε ότι δεν θα υπήρχε άλλη προσφορά και ότι οι αρχές θα προτιμούσαν να ξεφορτωθούν τη σπηλιά…
Ετσι κι έγινε. Από το πουθενά, ο Αλεξ έγινε ο περήφανος ιδιοκτήτης ενός εντυπωσιακού σπηλαίου, το οποίο όμως ήταν σε άθλια κατάσταση.

Μετά από τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς, ο Λαμουρό και η φίλη του, μετέτρεψαν τη σπηλιά σε ένα πολυτελές σπίτι. Μάλιστα, προσφέρουν το ένα υπνοδωμάτιο προς ενοικίαση μέσω του Airbnb.
Το «Chez Hélène-Amboise Troglodyte», το οποίο έχει και δική του σελίδα στο facebook, βρίσκεται στην κοιλάδα του Λίγηρα, περίπου δύο μίλια έξω από το Αμπουάζ.

Τα σπίτια – τρωγλοδύτες είναι συνηθισμένα στην περιοχή, αφού προήλθαν μετά από την εξορυκτική δραστηριότητα του 11ου αιώνα που άφησε τρύπες και σπηλιές στον μαλακό βράχο. Λόγω της έλλειψης ανέσεων, τα σπίτια άρχισαν να εγκαταλείπονται στις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά τελευταία ξαναγίνονται δημοφιλή.
Η μεταμόρφωση
Οταν ο Λαμουρό έκανε δική του τη σπηλιά, η πρόκληση που αντιμετώπισε ήταν να την κάνει κατοικήσιμη. Πήρε δάνειο συνολικού ύψους 25.000 ευρώ από διάφορες τράπεζες και ξεκίνησε την ανακαίνιση.

O ίδιος και η φίλη του έβαλαν προσωπική εργασία αφού πίστεψαν ότι μπορούσαν να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό.
Φυσικά, χρειάστηκαν και τη συμβολή επαγγελματιών που έκαναν ηλεκτρολογική εγκατάσταση, δομική στήριξη του κτιρίου, υδραυλική εγκατάσταση και σωληνώσεις.

Το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό
Τρία χρόνια αργότερα, το εγκαταλελειμμένο σπήλαιο έχει μεταμορφωθεί στην πολυτελή κατοικία που βλέπετε στις παρακάτω εικόνες…
http://www.izy.gr/video/