Οι μισθωτοί των 500 ευρώ λαθρομετανάστες του Τσίπρα αυξάνονται και πληθαίνουν επικίνδυνα. Καινούργιοι σήμερα πρωί-πρωί σε Ικαρία και Χίο, εκατοντάδες μέσα σε ένα 24ωρο για να μισθωθούν ως ισλαμιστές μετανάστες...

Διάσωση δεκάδων προσφύγων σε Ικαρία και Χίο μέσα σε ένα 24ωρο

Διάσωση λαθρομεταναστών που τους ονομάζουν οι Συριζαίοι πρόσφυγες σε Ικαρία και Χίο

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση ιστιοφόρου σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Ικαρίας.

Άμεσα, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ξεκίνησε επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης στην οποία συμμετείχαν, τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και δύο Φ/Γ πλοία.

Το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε, λίγο αργότερα, στη θαλάσσια περιοχή 5 ν.μ. βόρεια από νησίδα Λέβιθα και οι ενενήντα τέσσερις αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο Φ/Γ πλοίο «URANUS L» σημαίας Σιέρα Λεόνε και στη συνέχεια συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τους μετέφερε στο αγκυροβόλιο Λέρου όπου κατέπλευσε ασφαλώς πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί, αποβιβάστηκαν από το εν λόγω Φ/Γ πλοίο με την συνδρομή του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Λακκί Λέρου.

Για τα μάτια του κόσμου προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση ακόμη πενήντα τριών προσφύγων προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ» ν. Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.

Προανάκριση και εκεί διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου για να τους δώσουν χαρτιά και να παίρνουν κάθε μήνα την πεντακοσάρα 500 ευρώ από τους αρχιμαλάκες νεοέλληνες.