Κλειδί η 6η Οκτωβρίου για Καλογήρου και τα δύο νέα καταστήματα στη Σταδίου

Κλειδί η 6η Οκτωβρίου για Καλογήρου και τα δύο νέα καταστήματα στη Σταδίου


Οι κινήσεις του Σάμι Φάις στην επιχειρηματική σκακιέρα

Στις 6 Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή ανα μένεται να κριθεί και τυπικά το μέλον της αλυσίδας καταστημάτων που είχαν υπό την ομπρέλα τους οι Φραγκίσκος και Χαράλαμπος Λεμονής και πρόσφατα περιήλθε στα χέρια του επιχειρηματία, Σάμι Φάις.

Κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία έχει οριστεί να συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η συμφωνία εξυγίανσης της αλυσίδας, η οποία προβλέπει το κούρεμα των χρεών προς τις τράπεζες κατά 60%, ενώ στη νέα εταιρεία μεταφέρεται η υποχρέωση οφειλής 15 εκατ. ευρώ, με χρονικό ορίζοντα αποπληρωμής 7+5 χρόνια.
Σημειώνεται ότι και οι αδερφοί Λεμονή θα επιβαρυνθούν με 3 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας αγγίζουν τα 93 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι θα υποστούν κούρεμα και οφειλές προς τους προμηθευτές με συνολικό ποσό απαίτησης που ανέρχεται στα 25,56 εκατ. ευρώ, το ποσοστό της οποία θα εξαρτηθεί από το ύψος των οφειλών κατά περίπτωση.

Τα νέα καταστήματα

Την ίδια στιγμή πάντως ο Σάμι Φάις μέσω της εταιρείας Vetria, της οποίας είναι επικεφαλής, ήδη προχωράει στα επόμενά του βήματα. Επενδύοντας τόσο στο ανερχόμενο brand  αθλητικών ειδών εξ Αμερικής, Under Armour, όσο και στο brand Καλογήρου. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε ετοιμάζει και δύο νέα καταστήματα αντίστοιχα σε κομβικό σημείο του κέντρου της Αθήνας και συγκεκριμένα επί της οδού Σταδίου, τα οποία πρόκειται να λειτουργήσουν κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. Τα καταστήματα τα βρίσκονται στην πίσω πλευρά του εμπορικού τετραγώνου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, το οποίο φιλοξενεί το Attica και άλλες εμπορικές και ψυχαγωγικές επιχειρηματικές δραστηριότητες.news.gr