Δευτέρα, Αυγούστου 7

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 7-8-2017

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα και τα Δωδεκάνησα, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και βόρεια ορεινά περιμένουμε τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στα δυτικά
και βόρεια, ενώ μικρή άνοδο θα παρουσιάσει στα υπόλοιπα τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 40 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 27 έως 38 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 24 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 27 έως 34 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 36 βαθμούς), 24 έως 36 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση αργότερα.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά τις απογευματινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα στη
Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.