Κυριακή, Αυγούστου 27

Στα εγκαίνια της Έκθεσης και στα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης ο Αλ. Τσίπρας

Τη διοίκηση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το περίπτερο της ρωσικής αποστολής και τα έργα του Μετρό στην πόλη, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της παρουσίας του στα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ.

Στο περίπτερο της ρωσικής αποστολής τον υποδέχθηκε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αρκάντι Ντβόρκοβιτς. Ο Αλέξης Τσίπρας ανάφερε ότι «στρατηγική επιλογή της κυβέρνησής μας εδώ και ενάμιση χρόνο είναι να επανεκκινήσουμε τις εμπορικές, οικονομικές, επιχειρηματικές σχέσεις ανάμεσα στις χώρες μας». Από την πλευρά του ο Αρκάντιο Ντβόρκοβιτς, ανέφερε πως η ΔΕΘ αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία και ένα σημαντικό βήμα για να περάσουν σε ένα νέο, ποιοτικό επίπεδο οι σχέσεις των δύο χωρών.
Κατά την παρουσία του πρωθυπουργού στο ρωσικό περίπτερο ένα πολίτης τον πλησίασε και τον ρώτησε -σύμφωνα με πληροφορίες- «γιατί δεν συνεργάστηκε με τον Σαμαρά;». Τον πολίτη απομάκρυνε η φρουρά του πρωθυπουργού.

Με τη διοίκηση της ΔΕΘ

Στη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι «κλείνουμε οριστικά έναν κύκλο ύφεσης και στασιμότητας και βρισκόμαστε ακριβώς στην καμπή, όπου περνάμε σε έναν κύκλο ανάκαμψης» και πρόσθεσε πως «τώρα είναι που πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Αποφάσεις ώστε αυτή η ανάκαμψη να μην είναι μια φωτοβολίδα, αλλά να είναι μια διαρκής και βιώσιμη ανάκαμψη, τα οφέλη της οποίας θα μοιραστούν δίκαια στην ελληνική κοινωνία» καλλιεργώντας κλίμα αναμονής στο λαό ενώ έχει δεσμευθεί έναντι των δανειστών για επιτάχυνση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Κατά την επίσκεψή του στα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «το έργο αυτό ξεκόλλησε» και πως «απομένουν περίπου 1100 - 1200 μέτρα σήραγγας που μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν διανοιχτεί». Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε λόγια που ακούστηκαν και από προηγούμενους πρωθυπουργούς ότι είναι «ένα έργο πνοής για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους έχει ξαναμπεί σε ράγες και αυτό είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό μήνυμα για τη Θεσσαλονίκη».
 902.gr