Πέμπτη, Αυγούστου 24

Μαρίνα Κοριολάνο-Λυκουρέζου: Γνωρίστε την κόρη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, που ασχολείται με την σαπουνοποιία

marina koriolano lukourezou Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, έχει μια κόρη από τον γάμο του με την Ζωή Λάσκαρη, τη Μαρία-Ελένη. Ωστόσο λίγοι γνωρίζουν πως έχει άλλη μία κόρη, από τον πρώτο του γάμο με τη Βραζιλιάνα Αλίσια Κοριολάνο, τη Μαρίνα Λυκουρέζου-Κοριολάνο.

Zει στην Αίγινα και έχει μεγαλώσει μεταξύ Λονδίνου, Παρισιού και Ρίο Ντε Τζανέιρο. Στο νησί του Σαρωνικού δημιουργεί τα εξαιρετικά ελληνικά φυσικά σαπούνια με λάδι ελιάς, Cool Soap. Η Ελληνοβραζιλιάνα απολαμβάνει εκεί τους ήρεμους ρυθμούς του νησιού και πραγματοποιεί την παραγωγή της, η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, με σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο.
Η ίδια φροντίζει να κρατά χαμηλή στάση σε ότι αφορά τη δημοσιότητα.  «Όταν με ρωτούν την εθνικότητά μου ειλικρινά δεν ξέρω τι να απαντήσω. Η μητέρα μου, Αλίσια Κοριολάνο, είναι Αμερικανοβραζιλιάνα, ενώ ο πατέρας μου Ελληνας. Γεννήθηκα στο Παρίσι, πέρασα την εφηβεία μου στη Βραζιλία και στη συνέχεια έζησα αρκετά χρόνια στο Λονδίνο, όπου και σπούδασα. Στη βρετανική πρωτεύουσα φοίτησα στο SOAS -School of Oriental and African Studies- University of London, από το οποίο αποφοίτησα με πτυχίο στην Ιστορία της Τέχνης και την Ανθρωπολογία», αναφέρει σχετικά, κάνοντας μία μικρή σύσταση.
Μεγάλωσε με τη μητέρα της και τον κατά τρία χρόνια μεγαλύτερο αδελφό της Ιάσονα, καθώς οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν πολύ μικρή. Η Αλίσια περιγράφει για την οικογένειά της: «Ουσιαστικά δεν θυμάμαι ποτέ τους γονείς μου μαζί. Παρά το γεγονός ότι κάθε καλοκαίρι ερχόμουν στην Ελλάδα και περνούσα κάποιες ημέρες μαζί με τους εδώ συγγενείς μου, η σχέση με τον πατέρα μου πέρασε από χίλια κύματα. Υπήρχε θυμός που σαφώς προερχόταν από τη μητέρα μου και τον οποίο ως έφηβη δεν ήξερα να διαχειριστώ. Άρχισα να βλέπω το άλλο πρόσωπο του Αλέξανδρου Λυκουρέζου όταν κάποια στιγμή ήρθε για μια δουλειά στη Βραζιλία και μου έδωσε την εικόνα ενός ανθρώπου που βρίσκεται έξω από τα νερά του, αλλά και στην κηδεία του αδελφού του, όπου τον είδα για πρώτη φορά να δακρύζει. Τότε συνειδητοποίησα πολλά πράγματα για τον χαρακτήρα του. Σήμερα η μητέρα μου, πρώην φωτομοντέλο, φωτογράφος και νυν κοινωνιολόγος, ισχυρίζεται ότι μοιάζω με τον πατέρα μου καθώς έχω πάρει όλα τα καλά στοιχεία του χαρακτήρα του», διηγείται.
Η κόρη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, πέρασε μία περίοδο στην οποία εργάστηκε στην Αθήνα,  διατηρώντας στο Κολωνάκι τη δική της γκαλερί. Τότε ήταν, που ήρθε και πιο κοντά με τον γνωστό νομικό και πατέρα της: «Ήταν η εποχή που ήρθα πολύ κοντά στον πατέρα μου, αφού σχεδόν κάθε μεσημέρι τρώγαμε μαζί και κουβεντιάζαμε για τέχνη και θέατρο».
Η επιτυχία των σαπουνιών που κατασκευάζει με τον Γιάννη Ζαγοριανάκου είναι αξιοσημείωτη, καθώς διατίθενται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στην Αμερική και στον Καναδά. «Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να δέχεσαι κολακευτικά σχόλια για τα προϊόντα σου από πολλά μέρη του πλανήτη. Πριν από λίγες ημέρες μας έστειλε συγχαρητήριο email μια κυρία από τον Καναδά, ενώ η μητέρα ενός φίλου μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι δεν υπάρχει πιο εκπληκτική αίσθηση από αυτή που αφήνει το δικό μας σαπούνι στο δέρμα. Στόχος μας είναι τα σαπούνια μας να γίνουν γνωστά σε όλο και περισσότερα μέρη του κόσμου παρότι η παραγωγή δεν μπορεί να ξεπεράσει συγκεκριμένο αριθμό επειδή είναι χειροποίητα», εξομολογήθηκε στο Πρώτο Θέμα.
 .peoplegreece.com