Κυριακή, Αυγούστου 13

Βίντεο: Καίγονται σπίτια στον Κάλαμο - Μέσα στο χωριό η φωτιά

Αυτή την ώρα
Φωτιά ξέσπασε στον Κάλαμο Αττικής, στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι, σε δασική έκταση.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά είναι αρκετά μεγάλη, ενώ στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα ενώ μεταβαίνουν εναέρια μέσα,
καθώς και οχήματα των ΟΤΑ και ιδιωτών που εθελοντικά συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης.


Για προληπτικούς λόγους έχει εκκενωθεί κατασκήνωση που βρίσκεται κοντά στην περιοχή της πυρκαγιάς.
Σημειώνεται πως η πυρκαγιά έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και βρίσκεται σε απόσταση ελάχιστων μέτρων από σπίτια. 
Εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης κ. Γιασημάκης τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως η φωτιά καίει αυτή τη στιγμή ανεξέλεγκτη σπίτια και σημείωσε πως αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 2 ελικόπτερα κάνοντας έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα. 
Ο Δήμαρχος Ωρωπού δήλωσε πως η κατάσταση είναι επικίνδυνη και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να καεί ολόκληρος ο Κάλαμος ενώ υπογράμμισε πως επιχειρούν πολλές δυνάμεις στην περιοχή αλλά χωρίς την ανάλογη συνδρομή από εναέρια μέσα. 
Μαρτυρίες κάνουν λόγο για μαζικές εκκενώσεις σπιτιών τα οποία βρίσκονται στο μέτωπο της πυρκαγιάς με τους ιδιοκτήτες τους να τρέχουν να σωθούν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. 
Το μέτωπο της φωτιάς λόγω των ισχυρών ανέμων αυξάνεται ταχύτατα και πλέον το χωριό του Καλάμου έχει περικυκλωθεί από την φωτιά. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει πιθανότητα να εκκενωθεί άμεσα ο Κάλαμος.
Όπως μετέδωσε πριν από λίγο ο ΣΚΑΪ, η φωτιά κατευθύνεται προς το Καπανδρίτι.
Φωτο αρχείου*alfavita.gr