Κυριακή, Αυγούστου 27

«Ραβασάκια» για μικροοφειλέτες ετοιμάζει η εφορία της Αριστεράς Τσίπρα

«Φρέσκο» χρήμα θέλει ο Τσίπρας για να γεμίσει τα ταμεία των κατακτητών...κουράγιο Έλληνες σκύψτε κι άλλο ΜΠΟΡΕΙΤΕ....
Η κυβέρνηση θέλοντας να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές και να γεμίσει τα ταμεία με "φρέσκο" χρήμα, είναι αποφασισμένη να αρχίσει να στέλνει "ραβασάκια" σε οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων.
Ο Σεπτέμβριος για την ελληνική πλευρά θα είναι ιδιαίτερα
κομβικός, καθώς εντός του μήνα θα έρθουν εκπρόσωποι των Θεσμών, ώστε να δουν πως "ρολάρει" το πρόγραμμα. Σε αυτή τη βάση, η κυβέρνηση έχοντας της 3η αξιολόγηση μπροστά της, θα πρέπει να δείξει πως υπάρχει η διάθεση για την διευθέτηση μικρών και μεγάλων "αγκαθιών¨
Έχοντας λοιπόν σαν στόχο τα παραπάνω, τα ασφαλιστικά ταμεία θα ξεκινήσουν να στέλνουν ειδοποιητήρια σε οφειλέτες τους, με την προειδοποίηση ότι πρέπει να προβούν «άμεσα σε εξόφληση ή σε ρύθμισή τους», ενώ αν έχουν ήδη ρύθμιση, το e-mail που θα λαμβάνουν τούς λέει ότι θα τη χάσουν αν δεν πληρώσουν τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν δημιουργηθεί!
Η αρχή έγινε από τους μικροοφειλέτες του ΙΚΑ, οι οποίοι άρχισαν να παίρνουν τα πρώτα ηλεκτρονικά μηνύματα για να πληρώσουν «άμεσα» είτε μέρος είτε το σύνολο της οφειλής που έχει βεβαιωθεί.
Ο Σεπτέμβριος, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, προμηνύεται «άγριος» όχι μόνο για όσους χρωστούν στην εφορία και αδυνατούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, αλλά και για περισσότερους από 800.000 οφειλέτες των ταμείων με νέα ή παλιά χρέη που επίσης αδυνατούν να εξοφλήσουν. Σχεδόν το 70% αυτών, δηλαδή περίπου 560.000 επαγγελματίες και εργοδότες, χρωστούν μέχρι 15.000 ευρώ.
Τα "ραβασάκια" θα στέλνονται και μέσω email τα οποία θα αποστέλλονται μαζικά σε χιλιάδες οφειλέτες, που έχουν χρέη κάτω των 5.000 ευρώ, ωστόσο, χωρίς να υπάρχει ο φόβος για οποιαδήποτε κατάσχεση.
Μέχρις στιγμής, τα περισσότερα ειδοποιητήρια έχουν σταλεί σε οφειλέτες του ΙΚΑ, ενώ δεν έχουν κοινοποιηθεί ακόμη σε οφειλέτες του ΟΑΕΕ .

 sofokleousin.gr