Ναυτικό θρίλερ στη Σιγκαπούρη

Ναυτικό θρίλερ στη Σιγκαπούρη
Ένα πολεμικό του αμερικανικού ναυτικού υπέστη ζημιά καθώς συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο ανατολικά της Σιγκαπούρης σήμερα, είπε το αμερικανικό Ναυτικό. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν πέντε ναύτες, ενώ αγνοούνται ακόμη δέκα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το αντιτορπιλικό πλέει μόνο του προς το πλησιέστερο
λιμάνι χωρίς την βοήθεια σωστικών. Το δεξαμενόπλοιο, που μεταφέρει ενίοτε και χημικά, ονομάζεται Alnic MC και φέρει σημαία της Λιβερίας.

​Είναι το δεύτερο ατύχημα αμερικανικού αντιτορπιλικού στην Ασία σε λιγότερο από δύο μήνεςΕίναι το δεύτερο ατύχημα αμερικανικού αντιτορπιλικού στην Ασία σε λιγότερο από δύο μήνες. Την περασμένη εβδομάδα το Ναυτικό είπε ότι είχε μεταθέσει τους δύο ανώτατους αξιωματικούς και τον αρχικελευστή σε αμερικανικό αντιτορπιλικό που παραλίγο να βυθιστεί στα ανοιχτά της Ιαπωνίας αφού συγκρούστηκε με φιλιππινέζικο φορτηγό πλοίο. Στην σύγκρουση του USS Fitzgerald τον Ιούνιο σκοτώθηκαν 7 ναύτες.

Σε δήλωσή του, το Ναυτικό είπε ότι το αντιτορπιλικό Τζον Μακέιν συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο Alnic MC ενώ το πρώτο «μετέβαινε σε επίσκεψη ρουτίνας στη Σιγκαπούρη».«Αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι το αντιτορπιλικό USS John S. McCain υπέστη ζημιά στην πίσω αριστερή πλευρά»  τονίζει το Ναυτικό, προσθέτοντας ότι διεξάγεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε το πρακτορείο Reuters, το δεξαμενόπλοιο Άλνικ, σημαίας Λιβερίας και μήκους 183 μέτρων, δεν περιείχε πετρέλαιο για παράδοση.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό ονομάστηκε προς τιμήν του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν, πιλότο του Ναυτικού κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. Μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου του, ο Μακέιν παρέμεινε όμηρος στο Βιετνάμ για πεντέμιση χρόνια. Πρόσφατα ο γερουσιαστής διαγνώστηκε με καρκίνο του εγκεφάλου και τώρα υποβάλλεται σε θεραπεία.

«Η Σίντι και εγώ έχουμε τους ναυτικούς της Αμερικής στο USS John S McCain στις προσευχές μας απόψε. Εκτιμούμε τις προσπάθειες των πληρωμάτων για έρευνα και διάσωση»,  είπε σε ανάρτησή του στο Twitter ο γερουσιαστής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 http://www.zougla.gr/kosmos/article/antitorpiliko